Meditații gratuite oferite de elevii de la oraș colegilor lor din mediul rural / Sesiunile se desfășoară online și sunt susținute de 60 de liceeni voluntari, sub supravegherea a opt profesori evaluatori

671 de vizualizări
MOV (Meditații Oferite de Voluntari), un program al Asociației Lume Bună în parteneriat cu Editura Booklet
Proiectul MOV (Meditații Oferite de Voluntari) este conceput și organizat de Asociația Lume Bună. Editura Booklet este sponsorul ediției din 2023 al unuia dintre cele mai ambițioase proiecte educaționale din România, proiect dezvoltat în plină pandemie și care a prins aripi după ridicarea restricțiilor impuse din cauza COVID-19: Meditații gratuite oferite de copiii de la oraș colegilor lor din mediul rural.

Ediția din 2023 a programului educațional pe bază de voluntariat are loc între 9 ianuarie și 17 iunie.

Sesiunile de meditații se desfășoară online și le oferă posibilitatea celor 60 de copii din satele: Șinca Veche, județul Brașov, Bătrâni, județul Prahova, Piscu, județul Galați Faraoanele, județul Vrancea, Vaideeni, județul Vâlcea, Liebling, județul Timiș, Sinești, județul Iași și Corlățel, județul Mehedinți, de a intra în contact cu 60 de liceeni voluntari din mediul urban, dornici să îi ajute să își îmbunătățească performanțele la învățătură.

Proiectul s-a născut din dorința de a echilibra șansele de accedere către învățământul superior ale copiilor care provin din mediul rural.

Sărăcia, condițiile precare de pe plan educațional și lipsa resurselor de informare au făcut ca în anul 2021, în 17 județe, mai puțin de jumătate din copiii de la sate să treacă de examenul de Bacalaureat. În anul 2022, aceeași situație alarmantă s-a regăsit în 15 județe.

Nici în cazul Evaluării Naționale lucrurile nu stau mai bine. În anul 2021, în 15 județe din țară au fost înregistrate decalaje mai mari de 20% între mediul rural și cel urban în privința ratei de promovabilitate.

Conform reprezentanților Asociației Lume Bună, ”meditațiile sunt pentru copii care provin din familii ce nu au posibilitatea sa plătească ore de meditații, pentru copii care locuiesc într-un sat aflat la zeci de km de un oraș unde ar găsi un meditator, pentru copii care au părinții plecați la muncă în străinătate”.

Ghidurile Booklet de Limba și Literatura Română și de Matematică pentru Evaluarea Națională au fost folosite cu succes în timpul acestei ediții a proiectului de către liceenii inimoși implicați. Opt profesori evaluatori au urmărit cu atenție procesul educațional și au confirmat evoluția vizibilă a copiilor din mediul rural, dar și gradul de implicare al meditatorilor voluntari.

La începutul celei de a doua jumătăți a lunii iunie voluntarii implicați în proiect vor fi premiați.

Aflată în topul editurilor de pe plan educațional, Booklet încurajează și susține egalitatea de șanse în educație și performanța.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Proteste de stradă ale sindicatelor profesorilor, în Constanța, marți, iar de miercuri în alte 6 județe. Reprezentanții angajaților din învățământ cer soluții urgente de la Guvern, amenințând cu greva generală în luna mai

Angajaţii din educaţie pichetează, marți, sediul prefecturii Constanța, potrivit unui comunicat de presă. Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” anunţă organizarea mai multor acţiuni…
Vezi articolul

VIDEO Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: Reforma sistemului de învățământ e obligatorie. Românii așteaptă un plan coerent de implementare. Vă rămân alături în faza de implementare a proiectului “România Educată” și vă doresc mult succes

“Astăzi este o zi extrem de importantă pentru viitorul educației, împreună înaintăm decisiv către implementarea proiectului România Educată“, a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul ședinței de Guvern în care…
Vezi articolul

O grădiniță din Marea Britanie le-a transmis copiilor să poarte mai multe haine pentru a reduce costurile de încălzire / ”Nu vom putea avea încălzirea pornită de la ora 8.00 la ora 18.00 în fiecare zi, deoarece financiar ne va distruge”

O grădiniță din Marea Britanie le-a spus copiilor şi personalului că vor fi nevoiţi să poarte mai multe haine pentru a ajuta la reducerea costurilor de încălzire, deoarece companiile se…
Vezi articolul

Învăţământul se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă, lege aprobată azi de Senat, cameră decizională. Actul prelungește toate acreditările până la 30 iunie 2021

Învăţământul preşcolar, şcolar, preuniversitar şi universitar se poate desfăşura online pe perioada stării de urgenţă sau de asediu, prevede Legea educaţiei naţionale 1/2011 modificată, miercuri, de Senat, în calitate de…
Vezi articolul

Primele efecte ale războiului asupra școlii, în Ucraina: elevii stau acasă în Harkov, “până la clarificarea situației”, evacuări generalizate în regiunile separatiste, lecții militare, de protecție și de prim ajutor în unele clase

Școlile sunt printre primele instituții civile afectate în zonele vizate de invazia rusă declanșată joi dimineață în Ucraina, potrivit relatărilor din presa ucraineană și internațională. Pe lângă perturbările produse de…
Vezi articolul