Meditații gratuite oferite de elevii de la oraș colegilor lor din mediul rural / Sesiunile se desfășoară online și sunt susținute de 60 de liceeni voluntari, sub supravegherea a opt profesori evaluatori

667 de vizualizări
MOV (Meditații Oferite de Voluntari), un program al Asociației Lume Bună în parteneriat cu Editura Booklet
Proiectul MOV (Meditații Oferite de Voluntari) este conceput și organizat de Asociația Lume Bună. Editura Booklet este sponsorul ediției din 2023 al unuia dintre cele mai ambițioase proiecte educaționale din România, proiect dezvoltat în plină pandemie și care a prins aripi după ridicarea restricțiilor impuse din cauza COVID-19: Meditații gratuite oferite de copiii de la oraș colegilor lor din mediul rural.

Ediția din 2023 a programului educațional pe bază de voluntariat are loc între 9 ianuarie și 17 iunie.

Sesiunile de meditații se desfășoară online și le oferă posibilitatea celor 60 de copii din satele: Șinca Veche, județul Brașov, Bătrâni, județul Prahova, Piscu, județul Galați Faraoanele, județul Vrancea, Vaideeni, județul Vâlcea, Liebling, județul Timiș, Sinești, județul Iași și Corlățel, județul Mehedinți, de a intra în contact cu 60 de liceeni voluntari din mediul urban, dornici să îi ajute să își îmbunătățească performanțele la învățătură.

Proiectul s-a născut din dorința de a echilibra șansele de accedere către învățământul superior ale copiilor care provin din mediul rural.

Sărăcia, condițiile precare de pe plan educațional și lipsa resurselor de informare au făcut ca în anul 2021, în 17 județe, mai puțin de jumătate din copiii de la sate să treacă de examenul de Bacalaureat. În anul 2022, aceeași situație alarmantă s-a regăsit în 15 județe.

Nici în cazul Evaluării Naționale lucrurile nu stau mai bine. În anul 2021, în 15 județe din țară au fost înregistrate decalaje mai mari de 20% între mediul rural și cel urban în privința ratei de promovabilitate.

Conform reprezentanților Asociației Lume Bună, ”meditațiile sunt pentru copii care provin din familii ce nu au posibilitatea sa plătească ore de meditații, pentru copii care locuiesc într-un sat aflat la zeci de km de un oraș unde ar găsi un meditator, pentru copii care au părinții plecați la muncă în străinătate”.

Ghidurile Booklet de Limba și Literatura Română și de Matematică pentru Evaluarea Națională au fost folosite cu succes în timpul acestei ediții a proiectului de către liceenii inimoși implicați. Opt profesori evaluatori au urmărit cu atenție procesul educațional și au confirmat evoluția vizibilă a copiilor din mediul rural, dar și gradul de implicare al meditatorilor voluntari.

La începutul celei de a doua jumătăți a lunii iunie voluntarii implicați în proiect vor fi premiați.

Aflată în topul editurilor de pe plan educațional, Booklet încurajează și susține egalitatea de șanse în educație și performanța.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Măriuca Talpeș: Noi susținem greva profesorilor și e bine că se întâmplă, e o grevă a noastră, ca societate / Mingea este la puterea politică, clar. Și are soluții. Numai să dorească și să înțeleagă că educația este un pilon al societății, nu o Cenușăreasă, nu o masă de profesori care ne deranjează și de care trebuie să scăpăm. Nu! Ei ne educă copiii, ei duc țara înainte – acești profesori

Coordonatoarea pilonului Educație din Coaliția pentru Dezvoltarea României, Măriuca Talpeș, a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro că susține greva profesorilor și consideră că aceasta este „o grevă a noastră, ca…
Vezi articolul
Calendar BAC

Reducerea programei pentru Evaluarea Națională 2021 și revizuirea noilor subiecte de examen – cerute de Federația Asociațiilor de Părinți. Plus: să nu mai corecteze lucrările de examen decât profesori cu formare pe evaluare

Reducerea programei de examen pentru Evaluarea Națională 2021 este cerută de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, care critică modalitatea în care au fost construite noile modele de subiecte la…
Vezi articolul

VIDEO Rezultatele României la testarea internațională TIMSS 2019, care analizează competențele de matematică și științe ale elevilor, sunt anunțate de Universitatea din București. Dragoș Iliescu: România înregistrează cel mai mare procent de analfabetism științific funcțional din UE

Rezultatele obținute de România la TIMSS 2019 vor fi făcute publice marți, 8 decembrie, de Universitatea din București, instituția care a organizat în țară administrarea acestei testări internaționale. Conferința de…
Vezi articolul

Elevii din 5 unități de învățământ din Gorj vor fi relocați în alte spații decât în cele care învățau până acum / Nici săptămâna viitoare elevii nu vor merge fizic la ore, dar vor face cursuri online sau activități în programul “Săptămâna verde”

Elevii din 5 unități de învățământ din Gorj vor fi relocați în alte spații decât în cele care învățau până acum, potrivit Europa FM. Clădirile au fost grav afectate de cutremurele produse…
Vezi articolul

Franța: Au început probele scrise de la Bacalaureat. Elevii din ultimul an de liceu susțin examene la ”specialități”, două materii alese de ei, care contează o treime din nota finală

Zile de foc pentru elevii din ultimul an de liceu din Franța. Prima generație pentru care se aplică, respectând calendarul oficial, reforma Bacalaureatului inițiată de fostul ministru al Educației, Jean-Michel…
Vezi articolul