Membru CNSAS: Securiștii recrutau copii în vârstă de 13-14 ani pentru a furniza informații despre părinții sau profesorii lor / Metoda era ilegală chiar și în acea perioadă, am predat 50 de dosare la Parchetul Militar

5.904 vizualizări
Foto: Pixabay.com
50 de ofițeri de securitate care s-au ocupat de recrutarea unor copii ar putea fi cercetați penal. László Csendes, membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, relatează portalului de știri din Transilvania Maszol.ro despre procedura inițiată de CNSAS.

„Este vorba despre o istorie foarte tristă. Securiştii reuşeau să abordeze copii în vârstă de 13-14 ani în aşa fel încât aceştia nici nu-şi dădeau seama cu cine stau de vorbă. Îi recrutau şi îi convingeau să furnizeze poliţiei secrete informaţii despre părinţii sau profesorii lor. Această metodă era ilegală chiar şi în acea perioadă, de aceea am predat dosarele a 50 de asemenea ofiţeri Parchetului Militar pentru a fi cercetate” – a precizat Csendes adăugând că uneori şi copiii erau intimidaţi înainte de a fi fost recrutaţi.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

2 comments
  1. Securiștii erau și sunt capabili de orice!
    Tatăl meu și fratele meu au suferit din pricina lor,deci știu ce vorbesc!

  2. Ce minciuni pot da scornească că să poată fi citit acel portsl Și acel membru CNSAS vrea sa își dea importantă și scornește tot felul de minciuni. Nu știm ce să mai scornim sa dim.bagati in seama. Iar Edupedu preia știri de toată jena și le publica că bune. Mai întâi verificați ce preluați .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 1.200 de cadre didactice auxiliare sau personal nedidactic (1,53%) vor fi date afară din școli și grădinițe săptămâna viitoare, după interzicerea detașărilor, potrivit Ministerului Educației

Ministerul Educației anunță că „doar 1,53%” din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar „se vor vacanta”, după intrarea în vigoare a OUG 1/2020. Ordonanța prevede…
Vezi articolul

VIDEO În comunitățile vulnerabile nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online. Orele de TIC nu au creat un efect de învățare pe termen lung, spune Liviu Măgurianu de la Salvați Copiii

În comunitățile vulnerabile, în care lucrează specialiștii Organizației Salvați Copiii, nu există o educație a copiilor sau a cadrelor didactice de a comunica pe platformele online, spune Liviu Măgurianu, Cooordonator…
Vezi articolul

DOCUMENT Din 22 noiembrie, în localitățile cu rata de incidență sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura la școală independent de vaccinarea profesorilor / Regulile aplicate în cazul testărilor pozitive – noul ordin comun, trimis spre publicare la Monitorul oficial

“Prin excepție de la dispozițiile art. 3^1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu…
Vezi articolul