Ministerul Educației: 211 cazuri de COVID-19 la elevi în ultima săptămână / Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări

2.743 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
211 cazuri noi de coronavirus la elevi au fost raportate în perioada 15 – 22 martie, constatându-se o ușoară creștere, se arată în ultimul raport al Ministerului Educației, transmis luni seară.

În perioada 15-22 martie 2021, în unitățile de învățământ preuniversitar, situația epidemiologică este următoarea:

 • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +211 (medie 26 cazuri/zi)
 • Număr personal confirmat Covid-19: +279 (medie 35 cazuri/zi)
 • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +304.

Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (8-15 martie):

 • Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi)
 • Număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi)
 • Număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216.

Foto: Pixabay.com


5 comments
 1. Dupa calculele ministerului ies 490 de infectati in scoli in ultima saptamana? Ca dsp ul zice altfel…
  Daca pui la socoteala si familiile si contactii…

 2. 211 plus 279…cind spui aproape 500 de dovediti pe saptamana ( plus 2-3-…9 infectari de fiecare) parca nu mai e de ici de colo! Asta e ministrul ala care isi inchipuie ca scoala nu e mediu de propagare a virusului! Adevarul e ca daca ii mai tempera premierul orgoliul ala fara masura poate azi treceam hopul fara valul 3 sau macar temperam un pic ca sa putem vaccina mai mult si sa nu avem aploarea asta! Poate scoala nu e jn top 3 infectari…dar cind bagi economia in gard din nou sigur ti-ar fi prins bine sa nu puna umarul la asta si nr 4…

 3. Faceți înmulțirea cu trei sau controlați directorii de școală care în complicitate cu părinții iresponsabili nu declară ca să se ducă părinții la serviciu și să nu fie izolați!

 4. Dacă este o “usoara creștere” la elevi, adică de la 22 la 26,înseamnă că tot “ușoară” este și descreșterea la profesori, adică de la 40 la 35 (deci nu “trend descrescător”, ca sănătatea și viata profesorilot este la fel de importanta ca și a elevilor care ii îmbolnăvesc.

 5. Ma mira de cata superficialitate dau dovada cei care dirijează educația în România.
  Fara supărare, dar ce arătați dvs este doar vârful eisbergului.Trebuie sa recunoașteți adevărul pe care îl tot cosmetizati.
  Elevii contaminati și asimptomatici sunt cei care îmbolnăvesc masiv cadrele didactice, părinții și pe cine le mai iese în cale. Nu par bolnavi, nu sunt testati, nu se ferește nimeni de ei, dar sunt contagiosi și contaminează masiv în comunitate.
  Din cauza deschiderii școlilor a apărut “valul trei”. Elevii asimptomatici sunt principalii vectori de transmitere a virusului.
  V-au spus cei din Ministrul Sănătății, dar ați mers la dl Câtu, care ii obliga pe toți sa va tina isonul cu școlile deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un sfert dintre domeniile de studii de doctorat evaluate în România au primit acreditare deși nu îndeplineau toți indicatorii / Ministerul proclamă finalizarea evaluării “la 10 ani de la intrarea in vigoare a Legii educației naționale”

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) a finalizat evaluarea instituțiilor organizatoare de studii universitare de doctorat, anunță instituția, precum și Ministerul Educației, potrivit căruia au fost…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar

„Viabilitatea unui post nu va mai fi certificată doar de școală, ci viza finală va fi dată de Direcția Județeană pentru Învățământ Preuniversitar, respectiv Direcția Municipiului București pentru Învățământ Preuniversitar”,…
Vezi articolul