Ministerul Educației a lansat 2 linii Telverde: pentru părinți, elevi și studenți, dar și pentru oferirea de consultanță școlilor și primăriilor pentru accesarea de fonduri europene

1.774 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ministerul Educației a lansat 2 linii telefonice la care părinții, elevii și studenții pot suna pentru a afla informații cu privire la modul în care se vor desfășura cursurile anul acesta, dar care pot fi accesate și de directorii de școli și de autoritățile locale pentru a primi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene pentru achiziția de tablete și echipamente medicale.

Linia Telverde 0800 67 20 31 este la dispoziția elevilor, studenților și părinților, cu informații privind reluarea/desfășurarea procesului școlar.

Linia Telverde 0800 67 20 32 este destinată reprezentanților școlilor și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Comunicatul integral al Ministerului Educației:

Ministerul Educației și Cercetării facilitează accesul rapid la informații  tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în  anul școlar/universitar 2020-2021.

Prima linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, în vederea obținerii de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Precizăm că această ordonanță reglementează:                      

1. Modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line;

2. Achiziția de echipamente de protecție medicală,  dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Totodată, reamintim că Ministerul Educației și Cercetării a lansat recent și portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc complementar de informare directă pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Pe acest site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același areal tematic, grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes.”

Imagine de William Iven de la Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel Funeriu: “Proiectul României educate ne-a adus profesori cu briceagul la beregată în sală de clasă și ne-a adus pentru prima dată în ultimii 18 ani profesori în stradă” / De la declanșarea grevei generale, Klaus Iohannis nu a avut nici o ieșire publică pe acest subiect

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu spune într-o intervenție la TVR+, că principalul responsabil pentru greva din educație este președintele Klaus Iohannis: “Proiectul României educate ne-a adus profesori cu briceagul…
Vezi articolul

Corectarea lucrărilor la simularea Evaluării Naționale 2024. Sorin Ion: Pe fiecare lucrare pot ajunge să corecteze și 8 profesori diferiți, dacă diferența între note este mai mare de un punct / Nu poți greși, în sensul că dacă un subiect este punctat cu maximum 5 puncte, nu o să poți pune niciodată 6, pentru că nu poți trece mai departe

„Dacă diferența este mai mare de un punct între notele acordate de cei doi profesori evaluator, platforma trimite lucrarea la alți doi profesori din țară. Oricât ar fi de probabilă…
Vezi articolul