VIDEO Ministerul Educației le-a solicitat profesorilor să raporteze dacă s-au vaccinat sau nu, pentru a actualiza datele până pe 8 septembrie – Sorin Cîmpeanu

4.642 de vizualizări
Prima zi de vaccinare a profesorilor la RomExpo / Foto: EduPedu.ro
Formulare cu întrebarea dacă s-au vaccinat sau nu împotriva COVID-19 vor fi distribuite începând cu 1 septembrie la nivelul școlilor, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, duminică seara, la Digi24. Mai exact, până pe 8 septembrie, ministerul va putea anunța datele actualizate privind procentul angajaților din învățământ care s-au vaccinat.

„Ultima raportare ne-a arătat că avem peste 185.000 de angajați în sistemul de învățământ vaccinați, dintr-un total de peste 300.000, adică un procent de peste 60%. Am transmis deja o solicitare în așa fel încât odată cu revenirea în școli în data de 1 septembrie să facem actualizarea acestei raportări la nivelul fiecărei școli, apoi centralizat la nivel de județ și apoi la nivel național și la nivelul fiecărei universități în așa fel încât să vă putem oferi un răspuns concret cel mai târziu în data de 8 septembrie cu privire la numărul de angajați din învățământ vaccinați”, a declarat Cîmpeanu la Digi24.

  • Și părinții vor primi formulare de completat din 13 septembrie pentru a afla care este rata vaccinării la elevi și dacă părinții sunt de acord să-și vaccineze copiii.

Părinții care nu vor completa formularele privind vaccinarea copiilor nu vor fi sancționați, însă riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu „nu” la întrebarea dacă sunt sau nu de acord să își vaccineze copiii, a declarat săptămâna trecută ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a adăugat că în cazul în care majoritatea părinților vor refuza să-și vaccineze copiii eligibili (peste 12 ani), „atunci măcar știm și noi că, în cea mai mare parte, nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”.

În ceea ce privește întrebările de pe formulare, Cîmpeanu a spus că acestea vor fi: „copilul este vaccinat sau nu?” și „în cazul în care nu este vaccinat, aș fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”.

Duminică seară, Valeriu Gheorghiță a declarat la Digi24 că  la jumătatea lunii septembrie autorităţile se aşteaptă ca în România să se înregistreze peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500 – 1.600, cât estimau iniţial.

Elevii se întorc fizic la școală pe 13 septembrie, iar autoritățile au anunțat în repetate rânduri că școala rămâne deschisă cât mai mult timp posibil. Copiii trec în mediul online doar atunci când se depășește incidența de infectare de 6 la mia de locuitori, moment în care localitatea respectivă întră în carantină.

Citește și:
VIDEO Avantaje pentru profesorii și elevii vaccinați, anunțate de ministrul Educației: Beneficiind de o protecție sanitară crescută, vom vedea ce avantaje au în definirea scenariilor de funcționare a școlilor
Motivele formularelor de vaccinare pentru părinți: Pentru a organiza echipe mobile de vaccinare și „ca să vedem și noi cum stăm ca să ne eliminăm orice iluzie”, spune ministrul Cîmpeanu. Nu există sancțiuni pentru necompletare. Ce întrebări va conține formularul de vaccinare pentru copii

15 comments
  1. Auzi ce tupeu, cica sa raporteze, parca profesorii ar fi soldati si el ar fi general.
    Sa stiti ca nu uitam ca doar 31,84% dintre românii din țară s-au prezentat la vot la alegerile parlamentare, ceea ce constituie cea mai slabă prezență din istoria post-decembristă la un scrutin pentru Senat și Camera Deputaților. Daca ii mai scadem si pe psd-isti, nu au nici macar votul a 3 milioane de romani, asta ca sa ne dam seama cam cata incredere au romanii in inchiputitii astia care guverneaza tara si dau ordine ca si cand ar fi generali. Nici voi si nici pesedistii nu aveati dreptul moral sa guvernati. Guvernul vostul este unul ilegitim asa cum a fost si cel al pesedistilor, cu 3,2 milioane de voturi. Asa ca macar mai lasati aroganta deoparte si incetati sa mai tineti lectii, ca stiu romanii ce “poame” sunteti toti.
    Oricum, avand in vedere schimbarile din ultimul timp, numai profesor, parinte sau elev sa nu fii in tara asta.

  2. Virusul conține proteina Spike. Dumneavoastră ați fost vaccinată, deci vi s-a introdus proteina Spike. Nu aveți cum să mai luați Covid.

  3. Țara dosarului cu șină! De ce să „raportăm” (fiecare ce vrea, eventual vaccinări false)? Baza de date a STS-ului nu e bună?

  4. Asta am spus si eu in nenumarate randuri: eu m-am zbatut sa ma vaccinez, desi am oarecum contraindicatie, adica, m-am cam riscat. Si alti colegi profesori fac fite. Nu mai spun de procentul parintilor si elevilor vaccinati, aproape 0. Pana la a deveni virala, boala care ne atinge pe noi, vaccinatii, ne atinge usor. Dar eu nu am chef sa suport asa ceva si consecintele . Sa se vaccineze si ei si medicii. Altfel e egal cu 0.

      1. Desteapto care te dai desteapta, verbul a risca poate inca fi folosit si reflexiv. Eu m-am cam incumetat, am indraznit sa(subinteles- sa ma vaccinez). Asa e cand esti antivaccinista cu frustrari: devii grammar nazis ca sa ti le ” versi”.

    1. Pentru ca daca, vaccinata fiind, as contacta virusul, in 2 zile de efecte usoare pe mine m-ar face praf. Ati uitat ca sunt si oameni cu boli de plaman sau inima etc? Eu daca apuca sa ma doara in gat, ajung sa fac pneumonie, imediat imi trece infectia in plaman. Incarcatura nu devine virala, nu ti dau tie nimic, dar eu ma chinuiesc si ma fac praf si pot sa si mor, raman fara aer. Mai judecati, oameni buni. Lasati Fb-ul! Lasati grupurile de mamici! Mai ascultati si de unii ca mine care spun ca de la o laringita si o febra de 39 amarata de la Covid, pot muri de pneumonie, chiar vaccinati fiind.

  5. Bună ziua! Nu avem ce raporta. Nu suntem în armată ca să raportăm ceva și nu sunt de acord cu jocurile astea politice mondiale. Nu sunt de acord cu discriminările ce se vor face.

  6. Pai și cu copiii părinților nevaccinati, ce facem? Aia vin asa ca v… pe tarla, chiar dacă pot impanzi virusul adus de acasă?!? I’m sorry, dar dacă eram măcar 80%vaccinati (zic doar 80,ptr ca sunt unii carora nu le e indicat vaccinul), acum nu mai era nici o noua varianta și nici o pandemie. Nu avem pandemie de tetanos, ca suntem vaccinați toți, nu de alta. Pai asa și cu coronavirusul. Mie ca părinte vaccinat nu îmi convine sa trec prin boala nici eu, nici copilul meu, deloc, deloc, nici ușor, nici nicicum : deloc, ca de aceea ne-am vaccinat. Și din cauza celor nevaccinatii, acum sa stam cu inima cât un purice, ca vin nevaccinatii cu virusul ? Om face noi forme ușoare, dar nu vreau sa facem deloc, nici o forma, ca de acea ne-am vaccinat. Nu e corect primirea în scoli a copiilor nevaccinatii, sau din părinți nevaccinati. Îmi pare rău de ei, dar de noi, și mai si: ne-am vaccinat sa fim în siguranță, sa nu luam virusul, nu e corect sa ne îmbolnăvească ei !

  7. Să raporteze?! Parcă ne-am întors în timp. Actul medical este confidențial, mai ales când e de natură să producă discriminări, ca vaccinarea anti covid.

    1. Dacă copiii nu au vaccinurile obligatorii făcute înainte de începerea grădiniței, nu ii primește în colectivitate. Și tot act medical e, tot confidențial, tot notat undeva într-o baza de date. Și aducem toți dovada ca copilul e vaccinat cu toate vaccinurile cerute. Asa sa fie și la covid, ca și la celelalte. Tot o dovada de adus este și la covid ca și la celelalte vaccinuri, nu vad diferența dintre foaia adusa ptr acelea și aceasta ptr covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT / PSD i-a dat lui Klaus Iohannis „24 de măsuri imediate” în completarea celor 12 deziderate din “România Educată”: Creșterea salariilor profesorilor și vouchere pentru formare, un nou curriculum național, dublarea alocațiilor și bani pentru elevii care nu au absențe la școală

Creșterea salariilor profesorilor și vouchere pentru formare, un nou curriculum național, dublarea imediată a alocațiilor și bani, din fonduri europene, pentru elevii care nu au absențe la școală, introducerea voucherelor…
Vezi articolul

Bacău: 13 profesori și secretara unei școli din Neamț, condamnați la un an de închisoare după ce au trecut elevi fictivi în catalog, ca să nu își piardă catedrele. Decizia nu este definitivă

Treisprezece profesori din judeţul Neamţ şi o secretară de liceu au fost condamnaţi în primă instanţă pentru fals intelectual în înscrisuri oficiale, după ce ar fi falsificat cataloage pentru a-şi…
Vezi articolul