Ministerul Sănătății achiziționează 3 milioane de doze de vaccin antigripal. Când vor ajunge la cabinetele medicale

1.320 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Trei milioane de doze de vaccin antigripal vor ajunge la cabinetele medicilor de familie anul acesta, cu un milion mai multe decât anul trecut. Prima tranșă, de 330.000 de vaccinuri, va ajunge după data de 15 septembrie, a declarat pentru Edupedu.ro directorul de comunicare al Ministerului Sănătății, Oana Grigore.

Medicii de familie îi sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii cât mai repede posibil pentru a le oferi imunitate măcar împotriva virusului gripal, ale cărui simptome seamănă cu cele ale coronavirusului.

„Anul acesta vom fi confruntați cu o combinație de virusuri. Pe lângă coronavirus, vom avea și virusul gripal, așa că este important să ne protejăm măcar de gripa de sezon. Cu toții ar trebui să ne vaccinăm, excepție fac bebelușii mai mici de 6 luni și persoanele care au alergie severă la ouă cu posibilitate de șoc anafilactic. Având în vedere că simptomele de coronavirus sunt similare cu cele ale gripei sezoniere, dacă eu ca medic am la cabinet o persoană cu aceste simptome, dar care a făcut vaccinul gripal, atunci știu să elimin gripa și să testez de coronavirus”, a explicat Alexiu.

De asemenea, medicul de familie Valeria Herdea îi sfătuiește pe părinți să își vaccineze copiii și cu vaccinul pneumococic, care oferă o protecție în plus plămânilor. Acesta se face la două, patru și 11 luni. De asemenea, din schema de vaccinare nu trebuie sărit peste vaccinul tetravalent.

Foto: Pexels.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației insistă că dezastrul arătat de PISA 2018 e doar în școlile care au susținut testarea și anunță analize în acele școli: Nu aș generaliza, nu aș spune că este o problemă chiar peste tot

Ministrul Educației insistă că rezultatele obținute de România la testele PISA nu reprezintă o imagine a întregului sistem de educație. “Vom face o analiză” a școlilor care au participat la…
Vezi articolul