Ministrul Educației: 113.000 de angajați din școli și grădinițe s-au programat la vaccinare, iar 20.000 de persoane au fost deja vaccinate

5.005 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Captura Facebook.com
Aproape 30% dintre angajații din Învățământ s-au programat deja pentru vaccinare în platforma dedicată, a anunțat ministrul Educației. Acesta a declarat la Digi24 că din cei 340.000 de salariați din Educație, 113.000 de angajați din școli și grădinițe s-au programat deja, iar 20 de mii de persoane au fost deja vaccinate.

“La această oră avem 113.000 programări în platformă, sunt 20.000 de persoane vaccinate, la care se adaugă alte 5.000 de persoane care în platforma gestionată de STS apar ca fiind personal medical, dar sunt și cadre didactice, și ele sunt vaccinate”, a declarat Cîmpeanu.

Răspunsul vine în contextul în care ministrul sănătății a anunțat că personalul esențial, printre care și angajații din Edudcație, nu se mai poate programa în luna februarie, dar că cei care s-au programat deja rămân programați și vor face vaccinul chiar cu amânările respective din cauza lipsei dozelor de vaccin.

Întrebat ce limitează vaccinarea profesorilor, ministrul a spus că “numărul dozelor de vaccin disponibile este factorul limitativ, singurul factor limitativ pentru vaccinare în România, în Europa și în lume, știm cu toții. De îndată ce acest factor limitativ va putea să fie gestionat, rămâne în picioare intenția-angajament de prioritate sistemică acordată personalului din învățământ”.

Reamintim că ministrul Educației anunțase vineri “un culoar special, prioritar” pentru angajații din învățământ, la vaccinare și că peste 112.000 de persoane din învățământ au fost deja programate pentru vaccinare, din care peste 19.000 au fost vaccinate.

Săptămâna aceasta au fost anunțate o amânare de 10 zile a programărilor, apoi una de două săptămâni, pentru toți cei sub 65 de ani și fără boli cronice.

Știrea este în curs de actualizare

Sorin Cîmpeanu / Foto: Captura Facebook.com

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Vaccinul este pentru Covid 19. Pentru celelalte forme ce masuri de protecție se iau?

    Elevii dacă vor isi pun mască daca nu nu. Profesorul e obligat sa vorbească în mască 8 ore pe zi. Ce măsuri se iau?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like