“Cred că voi deschide şi acest front”, spune ministrul Educației, Monica Anisie, într-un interviu pentru HotNews.ro. Anisie a vorbit despre eventuale modificări ale probelor de competenţe, părecum şi despre a treia probă, cea scrisă la alegere a profilului. Ministrul a declarat că nu va face nicio modificare în acest an, iar pentru anul viitor ar fi posibile modificări în urma unor consultări publice.
Anisie a declarat că a mai făcut o consultare în 2016, iar atunci existau voci care spuneau că o soluție ar fi introducerea notelor pentru probele de competențe. În privința ultimei probe scrise de bacalaureat, cea la alegere în funcție de profilul urmat de elev, ministrul Educației ia în calcul să le dea posibilitatea elevilor să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat.
”Cred că voi deschide și acest front, pentru că mai este o problemă legată de bacalaureat, pe care mi-au semnalat-o și în emailurile pe care le-am primit de la elevi. Este vorba de acea a treia probă scrisă, la alegere, în funcție de profil pentru liceele tehnologice, pentru liceele vocaționale. Ar trebui să le dăm posibilitatea să-și aleagă una dintre materiile la care ei s-au specializat. Îmi doresc să deschid și acest front pentru anul școlar următor. Nu pentru anul acesta. Anul acesta nu se poate face nicio modificare și nici nu sunt adepta modificărilor din timpul anului școlar pentru că mi-am dorit întotdeauna să conturăm niște decizii pentru viitor, nu în timpul anului școlar să facem lucrul acesta”, a mai spus Monica Anisie pentru HotNews.ro.
FOTO: gov.ro
2 comments
Dna ministru, dati posibilitatea oricarui elev care a studiat stiinte sociale in liceu sa paoata sa-si aleaga la a III a proba una dintre disciplinele : filozofie, economie, psihologie, logica. In prezent pot alege o astfel de disciplina DOAR cei de la uman sau de la vocational. Sunt discipline care contribuie mult la dezvoltarea personala a tanarului. Ofera un orizont informational despre societate, economie, personalitate indiferent de profesia ce o va imbratisa un tanar !
ce frumos! dacă ar gândi și cei ce hotărăsc în educație la fel de frumos…Dumnealor mai au însă ceva restanțe și la filosofia politică liberală, să nu mai vorbim la logică…La economie par a se descurca binișor, iată, cel puțin pe teren: DSP-ul…DSP: concurs lipsă, măștile… măști: licitația lipsă. Și la psihologie socială par a se pricepe binișor, până la proba contrarie. Credeți că dumnealor chiar doresc ,,dezvoltarea personală a tânărului”?…