Ministrul Educației: Elevii din clasele primare și gimnaziu, care au ”abateri de la program”, vor sta mai mult la școală din semestrul 2

11.957 de vizualizări
Ecaterina Andronescu / Foto: Facebook.com
Elevii din învățământul primar și gimnazial care au ”rămâneri în urmă de la nivelul clasei”, vor face ore suplimentare, în școală. Declarația a fost făcută miercuri, 2 ianuarie, la Antena 3 de către ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Aceasta a anunțat că orele remediale vor intra în vigoare în semestrul al II-lea, care începe de luna viitoare (11 februarie 2019).

Orele suplimentare ar urma să aibă loc doar în școlile primare și gimnaziale, potrivit declarației publicată de antena3.ro, fiind susținute de către învățători și profesorii de gimnaziu. Andronescu nu a făcut nicio mențiune despre ce se va întâmpla cu elevii de liceu. Orele remediale au fost anunțate drept măsuri imediate pentru remedierea ratelor mici de promovare pentru Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și Bacalaureat.

Despre orele remediale Ecaterina Andronescu a vorbit încă din luna decembrie, însă nu a dat detalii despre cum vor fi făcute acestea, cum vor fi plătiți profesorii pentru ele și cum vpr fi convinși elevii să rămână în plus, peste program.

Semestrul al II-lea începe în data de 11 februarie 2019, potrivit calendarului anului școlar 2018-2019

  • Iată declarația integrală a Ecaterinei Andronescu despre orele remediale:

Ecaterina Andronescu: – Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în 2018 la clasa a VIII-a, adică am avut 36% dintre copii care nu au luat nota 5 la examenul de Evaluare Națională și am avut spre 40% cei care nu au promovat exameul de Bacalaureat, ceea ce ne nemulțumește. Ca urmare niște măsuri imediate se referă la încercarea de a avea în acest semestru pregătire remedială, prin ore suplimentare pentru cei care se manifestă în clase, fie că vorbim de ciclul primar sau gimnazial cu aceste abateri de la linia corectă a acumulărilor. Abateri de la program.

Moderator: – Unde le faceți și cu cine le faceți, că eu știu că nu prea sunt locuri în școli?

Ecaterina Andronescu: – În școală, cu învățătorii pentru învățământul primar și cu profesorii din gimnaziu…

Moderator: – Adică îi țineți după ore, sau cum se va întâmpla, concret?

Ecaterina Andronescu: – Da. O să găsim această formulă. Pentru învățători este mai simplu, o să găsim și pentru profesori, pentru că nu putem să spunem ”nu suntem în stare să facem nimic” și an de an adunăm copii care nu fac față.

Moderator: – Dar sunt săli de clasă? Vă întreb pentru că este o problemă reală.

Ecaterina Andronescu: – Da, trebuie să găsim săli de clasă. Nu pentru toți copiii, nu pun problema tuturor celor care sunt într-o clasă ci acelora care au rămâneri în urmă de la nivelul respectiv al clasei.

Moderator: – Cât de repede se va implementa această chestiune cu orele remediale?

Ecaterina Andronescu: – Din semestrul doi încercăm să facem această chestiune.

FOTO: Ecaterina Andronescu/Facebook.com


4 comments
  1. acum trebuie să facem Plan remedial pentru toate clasele, la toate obiectele prinse în EV NAT II IV VI și VIII, și VII……

  2. Cine nu ştie cum procedau activiştii de partid are aici o mo(n)stră! Că nu sînt săli de clasă bănuiasc că ştie doamna ministru, dar dacă e sarcină… Asta îi va face pe elevi să înveţe, sau să fugă şi mai mult de şcoală? Pe cei care nu vin la şcoală cum îi aduce la programul suplimentar? Sau cel mai bine ar fi să se facă orele pe maidan ori în împrejurimile maidanului.

  3. Doamna ministru a suținut o lege care reducea numărul de ore din gimnaziu, și acum vrea să se facă ore suplimentare pentru ,,reabilitarea” unor elevi. Cum vine asta?

  4. ce vrea sa spuna cucoana ? Ca va obliga profesorii de la clasa mai ales pe cei de romana -mate sa stea peste program cu elevii care nu fac fata ?? Si ca nu -i va plati suplimentar ? Adica unul de desen , sa zicem face orele lui si pleaca acasa iar altul de romana e obligat sa mai stea ore bune cu prostii sa munceasca ,fara a fi platit ? Si ca ambii iau acelasi salariu ?? E INCREDIBIL CAT DE STRAMB GANDESTE CUCOANA :Faceti catedre separate de profesori itineranti ,doamna si platiti -i nu va bateti joc de unii si pe altii ii lasati moale si le dati tot atatia bani ! Si asa era o nedreptate , cel de romana teze teste examene etc cel de fizica desen etc nimic si banii la fel .Acuma ii mai ingreunati tot pe cei ce au muncit mai mult ?? Sau ce faceti ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like