Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online

15.810 vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Captură Facebook.com – Ministerul Educației
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice, transmite Agerpres. Potrivit ministrului, se va lua în considerare şi modul în care au procedat alte state.

„Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii în funcţie de evoluţiile epidemiologice. De asemenea, vom lua în considerare şi experienţa şi modul de reacţie al altor state”, a precizat el.

Sorin Cîmpeanu a reiterat că, din perspectiva Ministerului Educaţiei, constituie priorităţi grădiniţele şi învăţământul primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examene naţionale, precum şi şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online.

„Din perspectiva Ministerului Educaţiei ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădiniţe şi învăţământ primar; elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examenele naţionale; elevii din şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, grădiniţele, învăţământul primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, şcolile în care au existat dificultăţi sunt priorităţi nu numai în ceea ce priveşte momentul deschiderii, ci şi din perspectiva nevoii de „activităţi remediale” pentru a putea compensa pierderile suferite de sistemul de educaţie din cauza pandemiei.

Foto: Captura Facebook.com – Ministerul Educației

Citește și:
VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre deschiderea școlilor: Am prioritizat grădiniţele şi învăţământul primar, ne dorim acest lucru / Ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero

9 comentarii
 1. Cand au fost 100 de cazuri ,au închis. Cand sunt in Bucuresti 1200,vor sa deschida. Ăștia pentru un vot ar face orice. Copilul care învață,învață si on line. Din cei care isi dau cu parerea ca sa deschida școlile, O bună parte sunt părinți care s au plictisit de copii acasa ,ca nu mai pot pleca cine stie pe unde.

 2. Este imperios necesara reîntoarcerea la școală, mai ales pentru copiii din ciclul primar!! Este extrem de greu să-i dezvolți abilitățile prin activitățile on-line! Sa nu mai vorbim despre acei copii care nici măcar nu au parte de învățământ online (tabletele – care se sparg la o simpla și minima atingere-au ajuns pentru un număr extrem de redus de copii). Sper sa ne reîntoarcem la școală în condiții de siguranță și sa recuperam cât de cât din materie! Bineînțeles, vor fi riscuri, dar acestea sunt și în magazine, partii, mall-uri etc.

 3. Ar fi foarte bine pt.cei mici să învețe cu Dna educatoare sau cu Dna Învățătoare,nu va gândiți,că ei sunt micuți și de-abia învăța literele sau cifrele,nu cred,că părinții ar putea suplini munca unui educator,a unui învățător bine instruit,la școală este altceva,ei și scriu,invata să scrie,nu doar vor învăța,ca la o limba străină,este mare lucru să învețe să scrie corect,primii pași în viață invatatorul ii face,orice ai spune,este important! Multă baftă tuturor copiilor și tinerilor și adulților și succes bucurii și împliniri în viață spirituală și toate bune!!!

 4. Da, da, alergam prin naveta si ia-ma nene pentru 2-3 ore de primar, alergam apoi cu limba scoasa acasa sa predam online celorlalti de gimnazial si/sau liceal. Eu am 120 km dus intors pana la scoala. Sunt supraom sa predau astfel fizic ca apoi sa ma apuc de lectii, ore si corectat teme si proiecte cu toti ceilalti? Si daca transportul e asigurat de scoala odata cu elevii de gimnaziu, cum este pentru o cunostinta de-a mea, cu ce face naveta daca merge fizic doar pentru primar? Si daca ai 2-3 scoli si mergi cu trenul si apoi ai ore online cu altii, te tai in mii de bucati?? Ca fiecare scoala isi va face alt orar, conform cu primarul. Te sectionezi sau cum??? Cred ca domnul are probleme…Sa prioritizeze la ‘nealui pe scara. Si sa prioritizeze cand vom fi in siguranta, nu la 11 ianuarie cand fiecare se va fi intors din vacanta de pe unde a vrut muschiul lui.

 5. Din pacate chiar deschiderea scolii pentru copiii din clasele mici implica cele mai mari miscari de persoane. De aceea nu o vad ca cea mai buna solutie de a fi deschise scolile pentru copii din invatamantul primar.

  1. Mai oameni buni, invatatori si profesori, v-ati invatat sa stati acasa la caldurica, sa expediati ceva online si gata, si sa luati zecile de milioane pe card. Dati-va demisia si apucati-va de agricultura daca vi se pare asa greu! Sau nu de agricultura, ca si aia e grea. Mai fratilor, la ce sunteti voi expusi, de nu va simtiti in siguranta? Nu va este rusine ca de mai bine de 1 an stati acasa degeaba pe zeci de milioane, si tot mai vreti, ca vai domne’ sunteti cei mai expusi la boala! Stati fratilor acasa daca va e teama de covidel! Si-asa nu faceti nimic cu copiii, sistemul de invatamant e la pamant! Sunteti depasiti!

   1. @ada
    Ne-ai prins. Ba da. Ne e atat de rusine ca de un an stam acasa la caldurica incat uneori rabufnim si inchidem caloriferele. Apoi iesim pe balcon si verificam porumbeii mesageri.Aia pe care-i folosim ca sa trimitem tot soiul de chestii cu care-i stresam pe elevi, cand ne dam seama ca exageram cu online-ul. Bineinteles ca e obositor totul, de aceea, uneori, ne cocotam in varful patului si numaram zecile de milioane cu care statul n-are ce face si pe care ni le da fiecaruia dintre noi, desi l-am rugat sa n-o mai faca. Si ca sa nu mai apara vreuna precum curajoasa si locvacea Ada, care sa ne reproseze chestii, uneori ne gandim serios s-o lasam dracu de scoala, s-o trimitem pe neinfricata Ada in locul nostru, ca ea e prietena cu covidel (dragut diminutiv, cosy…) si le si are cu meseria si sa ne apucam, cum ne sfatuieste inteleapta Ada, de agricultura. Ceva soft, de vara, ca dupa un an de stat degeaba nu poti sa dai iama-n semanatoare si tractoare. Inghesuim porumbeii pe balcon si plantam talpa gastei, tei, levantica, paducel si catina. Cu ele facem ceaiuri pe care i le trimitem Adei, online sau cu un porumbel. Poate se mai calmeaza, daca n-o fi prea tarziu.
    Gata, Ada, ca m-am intins la scris si raman milioanele ne-numarate. Hai, te pup si nu mai fi invidioasa pe niste depasiti! Da-le “ignore”!

  1. Cum sa deschida tocmai la prescolar si primar prioritar? Sunt exact cei care sunt mai periculosi, mai ales ca prescolarii nu poarta masca. Iar mobilitatea cadrelor ar fi puternic afectata. Are si solutii? Daca ma lasa fara naveta, are solutii pentru mine??? Si alte probleme ce decurg din asta. Asta vorbeste doar ca sa nu taca. Atata timp cat nu ne-am vaccinat, spitalele sunt inca pline si cu deficit in ATI, virusul isi face inca de cap si e plin sezon rece, nu vad de ce deschide gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

OFICIAL Structura anului școlar actual poate fi modificată de inspectoratele școlare „în situații deosebite, în funcție de condițiile climatice”, la solicitarea școlilor

Structura anului școlar actual, 2021-2022, poate fi modificată, la solicitarea școlilor, punctual, prin decizie a consiliului de administrație al inspectoratului școlar, prevede un ordin publicat joi în Monitorul Oficial. Actul…
Vezi articolul

Ministrul Cîmpeanu “pare să nu înțeleagă cum funcționează statul de drept” – Cristian Pîrvulescu, SNSPA / Acesta insistă asupra valabilității Ordonanței 99, ce permite o perioadă de tranziție din online la predarea față în față “pe întreg parcursul anului universitar”

Ordonanța de urgență 99/2021, invocată în ultima săptămână ca argument legislativ pentru o tranziție mai lungă de la predarea online la cursuri onsite în universități, “nu are nicio legătură cu…
Vezi articolul

Ministerul Sănătății suplimentează paturile din spitale pentru copiii cu COVID-19. Ioana Mihăilă: Atunci când avem un caz pozitiv într-o clasă, copiii vaccinați și cu test negativ pot continua să învețe față în față, dacă incidența este sub 6 la mie

Ministerul Sănătății va lua măsuri de suplimentare a paturilor pentru copii în unitățile de anestezie-terapie intensivă, pe fondul intensificării valului 4 al pandemiei de coronavirus și pe fondul redeschiderii școlilor…
Vezi articolul

Deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, susține proiectul guvernului de a sprijini financiar studiile tinerilor români în străinătate, proiect calificat de prorectorul UVT drept un “credit populist”

Rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea, parlamentar PNL, sprijină inițiativa guvernamentală ca studiile tinerilor care vor să învețe în străinătate să fie sprijinite financiar de către guvern, după cum…
Vezi articolul