Ministrul Sănătății: Odată cu revenirea la școală, interacțiunile dintre copii sunt mai frecvente, iar numărul de viroze crește, dar nu am observat niciun fel de patologie neobișnuită

202 vizualizări
Foto: gov.ro
​Numărul de viroze este în creștere, o creștere care era așteptată, deoarece școlile au început cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar odată cu revenirea la școală, interacțiunile dintre copii sunt mai frecvente, a declarat luni ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de HotNews.ro.

”Am văzut niște informații în presă în care se spunea că ar exista foarte multe viroze, care au umplut spitalele, forme grave și așa mai departe. Noi am verificat, DSP a verificat, și nu am constatat o situație ieșită din comun”, a explicat Alexandru Rafila.

„Este o anumită creștere, care era așteptată, pentru că școlile au început cu două săptămâni mai devreme decât de obicei. Odată cu revenirea la școală, interacțiunile dintre copii sunt mai frecvente, iar numărul de viroze crește. Dar nu am observat niciun fel de patologie neobișnuită în această perioadă”, afirmă ministrul Sănătății.


5 comments
  1. Stimabililor! Nu mai blamați toată branșă profesorală că nu și-a făcut treaba așa cum trebuie în perioada de online, pentru că nu este așa, nu peste tot, profesorii ” au tras pisica de coadă”, unii chiar și au făcut treaba așa cum trebuie. Blamați și pe acei elevi care s au simțit ca în vacanta in perioada aceea, deoarece fie intrau și stăteau cu camera oprita la ora, doar pt a face act de prezenta, fie nu o făceau deloc, dar într un final au promovat și aceia, ceea ce nu a fost corect fata de copiii care au participat frecvent la ore.
    Deci, cine a vrut sa invete, a învățat, indiferent cum s a desfășurat procesul instructiv- educativ!!

  2. @Simionescu: îmi pare rău să citesc acele cuvinte și îmi pare rău pentru acei copii care și-au pierdut rudele, dar în sistemul online, mulți profesori s-au simțit ca în vacanță, nu au intrat să predea, dar și-au luat, în acea perioadă banii nemeritați și au cerut și spor de calculator, dar unii dintre ei habar nu au să folosească un dispozitiv electronic.

  3. Ăsta vrea iar ca elevii să învețe în sistemul online. Sistem în care profesorii și unii copii (nu toți) nici măcar nu se vor sinchisi să intre să predea la clasă și acei copii să învețe, dar mulți dintre ei nu au posibilități de a învăța și noi ne batem cu pumnii să îi ajutăm pe ucraineni și pe plozii lor, care nici nu merită ajutați.

    1. Noi am fost multumiti cu scoala online. Fiul meu a intrat la clasa de mate-info a celui mai bun liceu din oras. Cei care au chiulit de la orele online au ingropat 11 bunici si un parinte, toti morti de covid in 2021. La un colectiv de 26 de elevi, 12 morti in 26 de familii cred ca e suficient, draga Oana.

      1. Simionescu, preda tu si fa ore online. Eu am banii calculati si nici de mancare nu mi ramane din salariul de profesor. De unde sa platesc atata gaz si curent? De unde sa ia un parinte? De la gura copilului? Daca scolile nu au, noi avem? Invatamantul e gratuit. Iar eu ferar betoner cu cifa in spinare de acasa nu am vazut sa vina la munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Vacanță pentru toți elevii, timp de 2 săptămâni, „imediat”, „decalarea anului școlar” cu recuperare în perioada verii – măsuri radicale cu impact în Educație, propuse în programul de Guvernare al Cabinetului Cioloș / Demiterea sau suspendarea contractului de muncă pentru angajații fără certificat verde, din sistemul public și privat, care intră în contact cu publicul

Vacanță pentru toți elevii, timp de 2 săptămâni, cu termen de aplicare „imediat”, „decalarea anului școlar” cu recuperare în perioada verii, sunt două dintre măsurile radicale, cu impact în Educație,…
Vezi articolul

Matematica, fizica, marketingul, robotica, teologia ortodoxă didactică și securitatea sistemelor informatice militare – printre specializările la care vor să renunțe unele universități din țară, în anul 2022-2023 / Unele dintre acestea se transformă în învățământ la distanță

Matematica la Universitatea “Ovidius” din Constanța, „Teologia ortodoxă didactică” la Universitatea Al.I. Cuza din Iași, Fizica la Universitatea din Oradea, Marketingul la Universitatea din Pitești se numără printre specializările care…
Vezi articolul