Ministrul Sănătății spune că nu are nicio reținere să-și vaccineze copilul: E pregătit, chiar mă întreabă când îl vaccinez / Dacă am reuși în școli să introducem o astfel de disciplină, Educație pentru sănătate, serios făcută, după o curriculă, cu personal pregătit, ar fi un mare câștig

6.248 de vizualizări
Foto: ms.ro
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că nu are nicio reţinere să îşi vaccineze copilul împotriva SARS-CoV-2, acesta fiind pregătit şi chiar ştie despre discuţiile legate de utilitatea serului, scrie Agerpres.

Prezent duminică la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, ministrul Sănătăţii a fost întrebat dacă are curaj să îşi vaccineze copilul.

„Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii şi nu am niciun fel de reţinere în a face acest lucru. Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să îl vaccinez înainte să existe vaccin. El va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie (pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani – n.r.). Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie. L-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deja aici am o componentă proactivă, e pregătit şi mă întreabă când urmează să facem acest lucru”, a răspuns Rafila.

În opinia sa, nu este nimic „spectaculos” în a vaccina copiii împotriva COVID şi ar trebui introdusă în şcoli o materie de studiu privind prevenţia pe partea de sănătate.

„Nu este nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă de prevenţie. Şi dacă am reuşi în şcoli să introducem o astfel de disciplină serios făcută, după o curriculă, cu personal pregătit, o disciplină care să facă parte din curricula obişnuită de pregătire a elevilor, ar fi un mare câştig pe termen mediu şi pe termen lung, pentru că am avea o populaţie mult mai sănătoasă, care ar avea nevoie de mult mai puţine servicii de sănătate şi cred că ar putea să contribuie mult mai serios la dezvoltarea ţării”, a explicat ministrul Sănătăţii.


5 comments
  1. Ce declarație ,care lasă mult de dorit….Pai copilul te întreabă și când îi iei o pungă de chipsuri,un telefon,o pungă cu jeleuri,ciocolata,etc….fara ca el să știe că toate aceste lucruri sunt un mare minus pt sănătatea lui!La fel și cu vaccinul! Daca i s-a prezentat acest virus ca pe cel mai mare Bau-Bau al sănătății,normal că,copilului i-a ajuns frica până în măduva oaselor și abia așteaptă să se vaccineze,ca să scape de Bau-Bau….

  2. Poate ar trebui sa începeți cu apa pentru spălat mâinile, și wc din scoli sau grădinițe. Lucruri simple care nu exista în multe localități. Igiena. Exista materia în scoli, nu exista apa și toaleta… Plus altele…

  3. Rafila o sa-l intreaca pe Campeanu la prostiile debitate, nr. de pretiozitati pe minut si stil de comunicare.

    >> după o curriculă
    >> curricula obişnuită
    >> Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală
    >> Eu nu pot să îl vaccinez înainte să existe vaccin.
    >> Deja aici am o componentă proactivă

  4. Domnul ministru e rupt total de realitate.Daca ar citi statisticile care arata cate localitati din tara nu au apa curenta , au inca grupurile sanitare in fundul curtii ( chiar la scoala unde vrea domnul ministru sa li se explice teoretic copiilor cum sa si pastreze sanatatea prin igiena) , nu au drumuri si niciun cabinet medical cu personal specializat si multe alte neajunsuri si ar da seama ca vorbeste doar sa se afle in treaba.Nu poti forma un om , nu poti educa un popor lipsindu l de mijloacele necesare educarii lui .M am saturat sa tot aud tot felul de ineptii fara niciun suport real..Cand vi si propui astfel de lucruri trebuie mai intai sa spui cum , cu cine si cu ce vei face acel lucru.Vorbeste despre specialisti in educatia pentru sanatate.De unde ii ia dumnealui sa i duca in cele mai indepartate catune din tara , unde este nevoie reala de lucruri care sa l ajute pe omul care traieste acolo si mai putin de specialisti.Treziti va domnule ministru la realitate din visarea in care sunteti de 30 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cursurile Universității Politehnica

INTERVIU Standardele pentru predarea online în universități au fost aprobate. La cursurile online studenții vor avea camerele deschise, iar tehnologia poate fi folosită în evaluări, care se fac obligatoriu față în față / La ciclul de licență, până la 50% din cursuri și 25% din activitățile practice pot fi online – Mădălin Bunoiu, ARACIS

Standardele pentru predarea prin mijloace electronice / online în universități au fost aprobate, vineri, de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS), după cum a declarat pentru…
Vezi articolul

Universitatea din București limitează, prin propria Cartă, mandatele rectorilor săi la maximum 10 ani indiferent de perioada de desfășurare – restricție mai puternică decât cea din Legea învățământului superior

Universitatea din București a decis să limiteze, prin propria Cartă, durata mandatelor rectorilor la maximum 10 ani, indiferent de perioada când acestea s-au derulat. Instituția a optat pentru această măsură…
Vezi articolul