Ministrul turc al sănătății: Turcia nu va închide niciodată şcolile / Numărul infectărilor a crescut, guvernul caută metode pentru învățământ cu prezență la clase

770 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Turcia nu va închide „niciodată” şcolile, în ciuda creşterii recente a numărului de cazuri de COVID-19, iar guvernul caută în continuare metode pentru învăţământul cu prezenţă în clase, a declarat marţi ministrul turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, citat de Reuters.

După luni de zile de cursuri online în perioada de pandemie, Turcia a redeschis şcolile în această lună şi a eliminat majoritatea restricţiilor în timpul verii. De asemenea, autorităţile au impus profesorilor să facă dovada testelor negative PCR sau să dovedească că au fost vaccinate, măsură aplicată şi în cazul anumitor evenimente publice. „Am spus că vom menţine şcolile deschise în acest an, oricare ar fi circumstanţele. Şi nu e vorba că ele sunt ultimele care se închid, ci ele nu se vor închide niciodată”, a declarat ministrul turc al sănătăţii.

De asemenea, mallurile vor rămâne deschise în Turcia, unde aproximativ 52% din totalul populaţiei s-a vaccinat cu două doze prin programul guvernului, care a administrat peste 108 milioane de doze. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Turcia au murit de COVID-19 peste 63.000 de persoane.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. Noi suntem Turcia?!? Lumea cu bani pleacă din România sa se trateze în spitalele dinTurcia, ca sunt excelente, au infrastructura, dotări, echipamente, medici, legi care se respecta. La noi e haos peste tot. Noi inafara de sa inventam cum sa ocolim legile, cum sa facem sa nu respectam orice lege indiferent de domeniu, nu avem nimic altceva în cap. Cei de calitate au părăsit demult tara. Au rămas…vorba aceea: frumoasa tara, păcat ca-i locuita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like