Mircea Dumitru a pierdut alegerile pentru șefia Senatului Universității din București. Noul președinte al forului este prodecanul Facultății de Drept

8.397 de vizualizări
Colaj: Facebook si Youtube
Mircea Dumitru a pierdut cursa pentru șefia Senatului Universității din București, în fața lui Claudiu Paul Buglea. Instituția de învățământ superior a organizat astăzi, 20 noiembrie, alegerile pentru funcția de președinte al Senatului, pentru mandatul 2019-2023. Pe această poziție au candidat actualul rector al Universității din București, Mircea Dumitru – aflat la finalul celui de-al doilea mandat de rector, și prodecanul Facultății de Drept – Paul Buglea.

În primul tur, Buglea a obținut 47 de voturi, Dumitru – 45 și 3 au fost anulate. În al doilea tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Senatului Universității din București, Claudiu Paul Buglea a obținut 49 de voturi, Mircea Dumitru – 41 de voturi, iar două au fost anulate, potrivit surselor Edupedu.ro.

Senatul Universității din București are 119 membri în total și ambele tururi ale alegerilor au avut loc astăzi, 20 noiembrie.

Pe pozițiile de vicepreședinte al Senatului au ieșit câștigători Dan Oancea (Facultatea de Drept) și Carmen Chifiriuc (Facultatea de Biologie).

Până acum, președinte al Senatului a fost Marian Preda, care candidează pentru funcția de rector al Universității din București. Alegerile pentru poziția de rector al Universității din București vor avea loc la începutul lunii decembrie.

Potrivit surselor Edupedu.ro, votul de astăzi a fost unul împotriva lui Mircea Dumitru, care la finalul a 8 ani de rectorat a vrut să facă rocada cu Marian Preda.

Cine este Claudiu Paul Buglea, noul președinte al Senatului Universității din București

Claudiu Paul Buglea (45 de ani) este conferențiar universitar, prodecan de 12 ani al Facultății de Drept, membru al Senatului universitar în ultimii 8 ani, avocat în Baroul București și arbitru în Curtea de arbitraj comercial internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României.

Buglea predă la Drept din 1996, iar în documentul de candidatură depus la Universitate scrie că “în ultimii 12 ani am avut calitatea de Prodecan, activitatea mea concentrându-se pe soluționarea problemelor studențești, dar și pe reprezentarea Facultății de Drept în numeroase foruri și reuniuni”.

Predă discipline precum Dreptul comerțului internațional și Drept internațional privat.

În 2005 a obținut titlul de doctor în științe juridice, la ASE, cu teza “Solutionarea litigiilor dintre state si comercianti de alta nationalitate”, sub coordonarea profesoarei Brandusa Stefanescu.

În 1996 a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București.

Descarcă de aici CV Claudiu Paul Buglea

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nouă universități românești – prezente în clasamentul internațional CWUR, luat în calcul pentru metarankingul național. Doar Babeș Bolyai și Politehnica București apar în top 1000

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea Politehnica din București și Universitatea din București ocupă primele trei locuri în rândul instituțiilor de învățământ superior românești incluse în ediția din acest an…
Vezi articolul

Opt universități românești incluse în ultimul ranking internațional CWUR, luat în calcul pentru metarankingul național. Doar două intră în top 1000 global: Babeș-Bolyai din Cluj și Politehnica din București

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și Universitatea Politehnica din București sunt singurele două instituții românești de învățământ superior incluse printre primele 1000 de universități ale lumii, în cea mai nouă ediție…
Vezi articolul

Consorțiul Universităților pentru Științele Vieții își exprimă susținerea pentru pachetul de legi ale educației, ca “soluție pentru educația în domeniul agriculturii și dezvoltării durabile!” / Pentru învățământul superior, este apreciată în special “consolidarea componentei financiare” și a autonomiei universitare

Schimbările propuse în pachetul legislativ pus în dezbatere de Ministerul Educației reprezintă “o soluție pentru educația în domeniul agriculturii și dezvoltării durabile”, susține Consorțiul Universităților pentru Științele Vieții, ce reunește…
Vezi articolul