Modele de subiecte pentru Titularizare 2023 au fost publicate de Ministerul Educației

17.473 de vizualizări
Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com
Ministerul Educației a publicat modelele de subiecte pentru Titularizare 2023. Subiectele și baremele pot fi descărcate mai jos, în articol. Amintim că proba scrisă a examenului are loc pe 12 iulie anul viitor, potrivit calendarului oficial.

A fost publicat și un model pentru cei care vor să ocupe funcția de educator-puericultor.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Modelele de subiecte pot fi descărcate de aici:

Limba română – Învățători:

Limba română – educatoare:

Biologie:

Educator-puericultor:

Geografie:

Filosofie:

Informatică:

Fizică:

Matematică:

Istorie:

Toate celelalte modele de subiecte pot fi descărcate de aici în format arhivat .zip.

Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Titularizare 2023 – proba scrisă are loc pe 12 iulie. Calendarul concursului a fost publicat în Monitorul Oficial

3 comments
  1. Acest examen, de titularizare în învățământ, nu mi se pare că reflectă foarte bine punerea teoriei în practică a cunoștințelor/abilităților unui profesor. Eu consider ca dacă ești un bun profesor poți preda și o lecție la prima vedere a acesteia. Contează foarte mult alte calități în munca la clasă. Ar trebui, după părerea mea, puține schimbări în modul de selecție al cadrelor didactice.

    1. ce ar fi daca ati lua putin materia care trebuie invatata pentru un examen de titularizare??? sa stai vreo cativa ani si sa tociti, sa dati examne, sa vedeti ce nota luati si dupa aceea sa va mai dati cu parerea!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like