Modificarea propusă de PSD și PNL privind eliminarea predării educației sexuale în școli, pe ordinea de zi a Camerei Deputaților / USR face apel să nu fie blocată predarea educației sexuale

1.505 vizualizări
Foto: Facebook.com – Camera Deputaților
Inițiativa PSD și PNL prin care predarea educației sexuale în școli este eliminată, fiind înlocuită cu ”educație sanitară” și pentru care este nevoie de acordul expres al părinților figurează miercuri pe ordinea de zi a Camerei Deputaților pentru dezbatere și vot final, potrivit G4Media.ro.

Potrivit unui amendament propus de liberali și social-democrați, și adoptat de Comisia juridică, e prevăzută

  • ”derularea sistematică în unitățile școlare, cu acordul scris al părinților sau al reprezentanților legali ai copiilor, de programe de educație pentru viață, inclusiv educație sanitară, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală și a gravidității minorelor.”

Autorii amendamentului sunt deputaţii Robert Sighiartău (PNL), Florica Cherecheş (PNL), Elena Hărătău (PSD), Steluţa-Gustica Cătăniciu (ALDE), Adrian Solomon (PSD), Nicuşor Halici (PSD) şi senatorul Titus Corlăţean (PSD).

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a făcut miercuri apel la deputaţii PSD şi PNL „să nu blocheze” predarea educaţiei sexuale în şcoli, în contextul în care România este ţara cu cel mai mare număr de mame minore din Europa.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


1 comentariu
  1. In mod normal tematica se poate aborda in orele de dirigentie, nu este necesar sa mai introducem ore in plus in programul copiilor. ce facem? Luam din orele de romana, matematica si alte discipline pentru educatie sexuala? Oare nu ar trebui ca parintii sa discute aceste teme cu copiii lor? Sau nu au timp pentru asta pentru ca “sunt prea ocupati”? Iata au vut trei luni de petrecut numai cu ei, ce au facut? Ce mai ramane in sarcina parintilor in afara de haine, mancare si satisfacerea pretentiilor copiilor lor? Mi se pare ca se pierde mult timp in legislativ pentru preluarea de sarcini care ar trebui sa cada in responsabilitatea parintilor, lasand la o parte “jena” abordarii unei asemenea teme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu: Eliminarea unor incompatibilități la promovarea pe post a fost cerută de toate universitățile și elimină ipocrizia existentă în sistemul de învățământ superior românesc

Eliminarea anumitor incompatibilități din metodologia de concurs pentru ocuparea posturilor didactice şi de cercetare vacante în universități a fost cerută de toate universitățile românești, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Rectorilor, Sorin…
Vezi articolul