Monica Anisie: Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Eu înțeleg îngrijorarea celor care ar trebui să susțină examenele naționale, ministerul pregătește un set de măsuri

11.191 de vizualizări
SURSA: gov.ro
În momentul de față nu se pune problema ca elevii și studenții să repete anul școlar sau universitar, subliniază ministrul Educației într-o declarație la Realitatea Plus. Întrebată care este „scenariul B”, în situația în care starea de urgență va fi prelungită până în vară, iar școlile vor rămâne închise până atunci, Monica Anisie a spus că în acest moment ministerul lucrează la un set de ”măsuri clare și eficiente”, pe care le va comunica public în cel mai scurt timp.

Redăm declarația făcută de ministrul Educației:

Moderator: Ați dat un termen până după vacanța de Paște, și dacă se prelungește starea de urgență, cât ar putea să rămână școlile închise?

Monica Anisie: Așa cum este prevăzut în decret, 30 de zile este clar că suspendarea cursurilor se va realiza. Este perioada, după-aceea, de vacanță de Paște și de aceea am avansat acest termen până după Paște. Dacă situația se va înrăutăți, este clar că vom lua măsurile  de prevenire și combatere a îmbolnăvirii pentru copii și tineri. Deci nu putem să dăm acum, la momentul acesta, să dăm o dată concretă.

Moderator: Luați în calcul înghețarea anului școlar, a anului universitar?

Monica Anisie: În niciun caz nu am luat un calcul acest lucru. Indiferent de situația în care ne aflăm sau ne vom afla, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze doar din surse oficiale și să nu ia în seamă fake-news-urile care au invadat spațiul online.

Moderator: Să înțelegem și scenarul B. Dacă școala rămâne închisă pe toată perioada stării de urgență, stare de urgență care s-ar putea prelungi 30 de zile, poate alte 30 de zile, cine știe, poate alte 30 de zile, ne pomenim că vine vara. Ce-ar însemna acest lucru? Aveți în plan și o variantă pentru situația în care vedem că se apropie vara și elevii nu se pot întoarce la școală?

Monica Anisie: La momentul acesta trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor , studenților și al cadrelor didactice. La momentul acesta, repet, nu se pune problema înghețării anului școlar. Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Eu înțeleg îngrijorarea celor care ar trebui să susțină examenele naționale, însă vă asigur că în aceste momente ministerul lucrează la un set de măsuri clare și eficiente pe care le va comunica public în cel mai scurt timp în mod oficial.

Ulterior Ministerul Educației a remis Edupedu.ro un comunicat de presă cu această declarație a ministrului:

”Referitor la informațiile apărute în presă cu privire la eventuala înghețare a anului școlar, Ministerul Educației și Cercetării face următoarele precizări:

Informația privind eventuala înghețare a anului școlar 2019-2020 din cauza declarării stării de urgență este una eronată!

„Indiferent de situația în care ne aflăm, îndemn părinții, cadrele didactice, elevii și studenții să se informeze numai din surse oficiale și să nu ia în seamă fake news-urile care au invadat spațiul online. Totodată, trebuie să dăm dovadă de calm și de responsabilitate și vă asigur că măsurile pe care le vom lua vor fi în sprijinul elevilor și al studenților. Nu s-a pus problema înghețării anului școlar!

Elevii și studenții nu vor repeta anul școlar sau pe cel universitar. Înțeleg îngrijorarea celor care vor susține examenele naționale și, în acest sens, vă asigur că în aceste momente, Ministerul Educației și Cercetării lucrează la o serie de măsuri clase și eficiente pe care le va comunica public, în cel mai scurt timp, în mod oficial. Deocamdată, trebuie să fim responsabili, să arătăm solidaritate și să continuăm învățarea de acasă”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.”

FOTO: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației va introduce în curriculumul școlar tematici de educație psiho-emoțională, managementul emoțiilor și siguranța online, anunță guvernul / Program de sprijin psihologic pentru copii, în contextul pandemiei Covid-19

Tematici legate de educație psiho-emoțională, managementul emoțiilor și siguranța online vor fi introduse în curriculumul școlar, ca parte a unui program dedicat sănătății emoționale și siguranței copiilor, în contextul pandemiei…
Vezi articolul
Transport gratuit pentru elevi

PNL, reacție dură la adresa lui Vasile Dîncu, după criticile acestuia la proiectul legilor Educației: “Nu înțelegem declarațiile, e posibil ca domnul Dîncu să nu fi fost informat / Legile își vor urma parcursul așa cum am stabilit”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a respins vineri afirmațiile critice ale lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, care a cerut prelungirea termenului de analiză pentru legile educației…
Vezi articolul
Creier, minte, neuro

Andrei Miu, profesor de neuroștiințe cognitive: Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa / Erorile teoriei creierului triunitar, o teorie abandonată de știință ca fiind greșită, dar atât de populară și crezută în prezent

“Nu avem un creier reptilian. Evoluția creierului nu merge așa. Dovezile din paleontologie arată că reptilele și mamiferele au evoluat în paralel, deci, mamiferele nu aveau cum să ‘moștenească’ o…
Vezi articolul