Motivarea absențelor elevilor din București, recomandată de Inspectoratul Școlar al Capitalei și Ministerul Educației, pentru zilele de 20-21 ianuarie, dacă nu au putut ajunge la școală din cauza grevei STB

4.800 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar București au transmis într-un comunicat de presă comun că le recomandă școlilor „motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri”. De asemenea, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, „se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții”.

Mai jos, comunicatul integral:

„Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare.

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri.

De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățământ să desfășoare activitatea didactică online.”


2 comments
  1. Dar profesorii care locuiesc in cartiere fara metrou sau predau la scoli care nu sunt langa metrou si nu au cu ce ajunge la cursuri ce fac???? Ca nu avem toti masina proprie! Normal era ca pe perioada grevei sa se treaca in online.

  2. Bună seara, în comunicat nu există nici o dispoziție privitoare la profesorii care nu au cu ce ajunge la școli. E normal ? Cum să facem naveta la 2 școli din sectoare diferite în aceeași zi și să ajungem și la timp la ore (nu toți avem mașini să venim din afara Bucureștiului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Ciucă le transmite învățătorilor că vocația lor „rămâne resursă pentru un învățământ de calitate”, alături de „politici guvernamentale coerente” și „de o finanţare adecvată” / Guvernul amână de doi ani și jumătate aplicarea Legii salarizării în Educație, iar domeniul primește constant cel mai mic buget, raportat la PIB, din UE

„Vocaţia dascălilor rămâne, alături de politici guvernamentale coerente şi de o finanţare adecvată, resursă importantă pentru un învăţământ de calitate”, iar „România a avut, are şi va continua să aibă…
Vezi articolul