Mureș: Posturile de directori de școli, interes scăzut printre profesori. Concursul va fi monitorizat audio-video

4.007 vizualizări
Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.com
Concursul pentru funcțiile vacante de director și director adjunct în școlile mureșene va avea loc în 15 octombrie, însă numărul locurilor disponibile este mai mare decât cel al candidaților înscriși, transmite agenția Rador, citată de G4Media.ro. Astfel, pentru cele 271 de funcții de directori și directori adjuncți s-au înscris 250 de candidați, dar două dosare au fost respinse deja în etapa preliminară.

Viitorii directori vor trebui să ia cel puțin nota 7 la concursul scris, după care vor trece printr-un interviu, a precizat pentru Radio Tg. Mureș inspectorul școlar general al județului Mureș, Sabin Păscan: „După proba scrisă, candidații care promovează testul scris, adică obțin nota minim 7, vor avea la dispoziție, conform calendarului, 3 zile, în care să opteze pentru funcția dorită, respectiv unitatea de învățământ pentru care vor trebui să susțină, în perioada noiembrie-decembrie și probă de interviu.

În situația în care funcțiile de director și director adjunct nu se ocupă de vreun coleg de-al nostru prin concurs, conform metodologiei și legislației în vigoare, inspectorul școlar general, cu avizul persoanei în cauză și cu acordul consiliului de administrație, numește în continuare, prin detașare în interesul învățământului, procedură după care am debutat și la începutul acestui an școlar”.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Foto: © Jure Gasparic | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Cum sprijină guvernul britanic universitățile

Vaccinul împotriva COVID 19 al companiei Moderna va fi testat în curând și pe copii. Expert american în sănătate: E nevoie să știm, dacă îl dăm adolescenților, la ce să se aștepte părinții?

Compania farmaceutică Moderna intenționează să înceapă, în curând, testarea vaccinului său pentru coronavirus în rândul copiilor, scrie New York Times, care citează un anunț al companiei. Testele vor include copii…
Vezi articolul
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională

Teza să fie notată normal, fără să mai aibă ponderea de 25% din medie, este una dintre variantele discutate de Ministerul Educației. Tezele școlare sunt evaluare sumativă și “fiecare cadru didactic va aplica modalități de evaluare sumativă”

“Lucrările scrise, era vorba despre acele teze, reprezintă o formă de evaluare sumativă și – indiferent de varianta pentru care se va opta – fiecare cadru didactic va aplica modalități…
Vezi articolul