Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite – ministrul Sănătății

2.899 de vizualizări
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite, scrie ministrul Alexandru Rafila, într-un mesaj pe Facebook. Acesta transmite că începutul de an se anunță dificil.

Este primul mesaj care vizează și școlile de la un ministru al cabinetului Ciucă, în noul an.

“Dragi prieteni,
Vă urez sănătate și cât mai multe realizări în anul 2022!

Primele luni ale lui noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăși avem nevoie de solidaritate, responsabilitate și empatie unii față de ceilalți.

Lucrez împreună cu colegii mei ca să depășim această perioadă cât mai repede și, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viața mai bună!

Dorința mea cea mai puternică este să găsim calea pentru o viață fără constrângeri, pentru a putea călători și participa la evenimente culturale și sportive în siguranță. Ne străduim să menținem școlile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite.

Le mulțumesc colegilor mei din sistemul medical pentru efortul formidabil făcut în cei doi ani de pandemie! Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea și altruismul vostru. Numai împreună putem reuși!”, a scris ministrul.

Vezi și: Cum începe școala în ianuarie 2022 pentru fiecare clasă. Următoarea vacanță este peste 15 săptămâni – descarcă structura semestrului II


8 comments
 1. Susțin Șerban.
  Ma revolta foarte tare și începerea școlii pe 3 ian.
  O prosteala marca CÂMPEANU, care în ciuda prestației dezastruoase în fruntea Ministerului Educatiei, este menținut în funcție….!!!!!
  Vocea poporului nu mai contează???
  Domnule Rafila, ma dezamăgiți pe zi ce trece!
  Văd că asemenea lui Campeanu, susțineti prezenta fizică NU SĂNĂTATEA COPIILOR!
  Nu ne mai dați exemplu ce fac alte tari.
  Nu exista termen de comparație!!!!

  1. Straduiti-va mai mult si haideti odata cu certificatul ala, ca iar o sa ne umplem de Covizi antivaccinisti spitalele, iar o sa bolim prin case de alte boli desi platim mii de lei pentru sanatate si social. 5 miliarde sunt prosti si sclavi si ti-ai gasit fix tu, Rafilla, sa fii mai democrat decat Papa, parintele democratiei si executanul ficusului. Te-ai gandit tu ca pe langa ficus poti creste in sondaje batandu-ti joc de romanii vaccinati care plang pe la portile spitalelor. Vezi oameni cu cancer externati dupa operatii, plimbati prin judet pentru reevaluari si tratamente, ca spitalele sunt Covid. Vezi bolnav cu infarct neprimit de niciun UPU, trimis in alt judet unde era ATI liber. Vezi femeie cu coloana fracturata tinuta fara operatie pentru ca nu are rezultatul Covid si fara el nu se opereaza pe urgenta. Rafila urla a certificat acum cateva luni si acum sfindeaza limita bunului simt international. Rade lumea de el. Intr-o era in care tot mapamondul lupta cu virusul, indeamna la vaccinare, Rafila amana certificatul si snopeste in bataie campania de vaccinare oferind beneficii si testari din bani publici antivaccinistilor. Prost mai mare n-ai sa vezi. Pune, dom’ le, odata, certificatul obligatoriu. Daca profesorii nu au murit, n-o sa moara nici restul. Inadmisibil. Fabrica de mezeluri cu 200 angajati si niciun vaccinat. Fabrica de panificatie si doar 3 angajati vaccinati din 50, 3 care nu sunt in productie. Traim in lume sau in jungla?

 2. >> Ne străduim să menținem școlile deschise
  Nici nu o sa mai fie nevoie sa se trezeasca fikusul sa le inchida. O sa se inchida singure daca incidenta va creste peste 3%. O sa fie un haos generalizat.

  >> Rata de vaccinare a personalului
  LOL, imbecilii nu au renuntat la acest indicator.

  1. In capitala, rata de infectare a fost si 16/1000.
   Scolile tot nu s-au inchis (trebuiau sa se inchida la initial la 3/1000, dupa la 6/1000) pana nu a venit Iohannis special sa o forteze deoarece Campeanu este imbecil.
   Stai linistit, nu o sa se mai repete treaba asta indiferent de incidenta.

 3. Asa se comunica d-lor! Daca-i ordin de ,,instruire” apai ,,instruire” sa fie. Ca am avut atatia ani ,,educatie” si praful s-a ales de insemnatatea termenului, productia de analfabeti functional crescand de la an la an. Sigur ,,ca cadrele didactice” au preluat ,,cu drag” recomandarea de inlocuire a termenului educatie cu cel de instruire si vor trece la treaba in Noul An.

 4. “Fundamentul pentru a avea noi generații sănătoase și instruite” este reprezentat de o educatie buna, de sentiment civic, patriotism si oportunitati pentru viitor.
  Primele trei dintre acestea trebuie sa fie furnizate de o programa functionala iar a patra trebuie sa fie furnizata de educatia primita din aceasta.

  La momentul de fata, sistemul educational nu isi face treaba din aceste puncte de vedere.
  In loc sa propagati ideea de a mentine “scolile deschise” ca si cand acest lucru reprezinta prima prioritate a noastra, mai bine incepeti sa va ocupati de probleme descrise mai sus.

  Nu o sa faceti asta fiindca tinutul deschis al scolilor este doar o miscare de PR pentru voi, nu va intereseaza cu adevarat de “noi generații sănătoase și instruite” sau de sanatatea angatilor din invatamant, va intereseaza doar sa pareti ca faceti treaba.

  Traim in tara nimanui dar habaucii de la conducerea ei sunt ai nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like