Noi condiții de angajare în UE pentru lucrătorii cu înaltă calificare din statele din afara Uniunii/ Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului au ajuns la un acord provizoriu privind îmbunătățirea sistemului „Cartea Albastră”

131 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului UE au ajuns, marți, la un acord provizoriu în privința condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească persoanele cu înaltă calificare din afara Uniunii Europene pentru a se putea angaja în statele membre, modificând așa-numita Carte Albastră, permisul de lucru european.

Astfel, au fost convenite criterii mai flexibile de admitere în UE: un contract de muncă valabil sau o ofertă de muncă pe o durată de cel puțin șase luni.

În prezent, este necesară o ofertă de minimum 12 luni, precum și dovezi ale calificărilor lor superioare sau ale competențelor profesionale, precizează Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE).

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Photo 50056658 © ArtjazzDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Protestul #foaiagoală. Maria, elevă clasa a VIII-a: Lumea se plânge că tinerii nu merg la vot, dar ei de unde să știe cu cine să voteze dacă ei au învățat la istorie despre Decebal, nu despre ce s-a întâmplat în ultimii ani?

O elevă care spune că este în clasa a VIII-a și care a dat săptămâna trecută simularea examenului de Evaluare Națională 2019 ne-a trimis un mesaj în care explică susținerea…
Vezi articolul