Nu mai există nicio tabără școlară de stat în Brașov / Administrația încearcă recuperarea taberei din Predeal: are clădirile, dar nu și terenul

162 de vizualizări
Sursa foto: Pixabay
Județul Brașov a avut 10 tabere școlare de stat înainte de 1989, însă acestea s-au degradat în lungul proces al retrocedărilor sau litigiilor. Doar 3 ar putea fi aduse la viață peste câțiva ani, dacă Primăria municipiului Brașov și cea din Predeal vor reuși să reglementeze situația lor juridică, informează Agenția de presă Rador, potrivit G4Media.ro.

“Municipalitatea este în faza finală de reglementare a situației juridice a terenului pe care sunt cele trei clădiri în care au funcționat tabere pentru elevi, clădiri pe care le-am primit de la Ministerul Tineretului, în urmă cu mai mulți ani. Din păcate, la acel moment am primit proprietatea asupra clădirilor, nu și a terenului, terenul având un alt proprietar. De-a lungul anilor am avut multe discuții cu autoritățile publice din Predeal, pentru a reglementa această situație. Acum suntem la OCPI cu documentația necesară, iar după ce vom finaliza această procedură sperăm să avem și acordul Consiliului Local din Predeal de reglementare a situației juridice și atunci vom putea demara investițiile necesare pentru aducerea la viață a celor trei clădiri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Citește articolul complet pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghid cu sfaturi pentru proba de Matematică de la Bacalaureat 2021, de la profesorul Adrian Troie, Colegiul Național „Sf. Sava”: „Nu vă grăbiți să rezolvați imediat, puteți găsi metode alternative care să scurteze drumul spre concluzii”

Profesorul Adrian Troie de la Colegiul Național „Sf. Sava” din București a realizat pentru EduPedu.ro un ghid informativ pentru elevii care vor susține, marți, proba la Matematică în cadrul examenului…
Vezi articolul