O învăţătoare din Drăgăşani, cercetată disciplinar după ce ar fi refuzat să lase la toaletă un copil de şase ani / Elevul a făcut pe el, în clasă

18.612 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
O învăţătoare de la o şcoală din Drăgăşani este cercetată disciplinar după ce ar fi refuzat să lase la toaletă un copil de şase ani. Elevul a făcut pe el în timpul orelor. Cadrul didactic nu a anunțat părinții să vină să îl ia de la școală, spune Inspectorul şcolar general din Vâlcea, Mihaela Andreianu, care precizează că învăţătoarea a fost suspendată de la clasă. Cazul a fost făcut public pe o reţea de socializare, scrie Agerpres.

O învăţătoare de la o şcoală din Drăgăşani, din județul Vâlcea, este cercetată disciplinar după ce ar fi refuzat să îl lase la toaletă pe un copil de şase ani. Elevul a făcut pe el în timpul orelor.

Inspectorul şcolar general din Vâlcea, Mihaela Andreianu, a precizat că învăţătoarea a fost suspendată de la clasă pe perioada anchetei ce a fost declanşată la nivelul şcolii imediat după ce s-a aflat de întâmplare, cazul fiind înaintat şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.

“S-au luat măsuri imediat ce s-a aflat. Directorii şcolii au aflat abia la sfârşitul orelor ce s-a întâmplat, iar luni, i-au audiat atât pe învăţătoare, cât şi  pe părinţii copilului în cadrul comisiei de disciplină de la nivelul şcolii. Învăţătoarea este suspendată de la clasă pe perioada cercetării, iar cazul a fost trimis şi către DGASPC. Aşteptăm rapoartele atât din partea comisiei din şcoală, cât şi al celor de la Protecţia Copilului şi cu siguranţă se vor lua măsuri. Pentru mine este inexplicabil nu atât faptul că nu l-a lăsat la toaletă, că poate a avut motive să nu îl creadă că are nevoie la toaletă, cât faptul că nu i-a anunţat părinţii. Este inuman să ţii un copil, un om atâtea ore în situaţia aceasta‘, a declarat şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, scrie Agerpres.

Cazul a fost făcut public pe o reţea de socializare, care a precizat că învățătoarea nici nu i-a anunţat părinţii să vină să îl ia de la şcoală, ţinându-l în clasă mai multe ore timp în care copilul ar fi fost ţinta ironiei colegilor de clasă.

“Cum este posibil ca în zilele noastre, o doamnă învăţătoare, un exemplu moral şi de bune practici pentru elevii săi, o persoană căreia se presupune că îi place această meserie, căci altfel nu o alegea, să dea dovada de indiferenţă şi cruzime? Vorbind astăzi (vineri, 24 noiembrie 2023 – n.n.) cu o mămică, mi-a ajuns la urechi că doamna învăţătoare în cauză, Camelia Nica, pe numele dumneaei, nu a dat voie unui elev să meargă la toaletă în timpul orelor. Băieţelul nu s-a mai putut ţine şi a făcut pe el. Şi ce credeţi? A fost tratat cu nepăsare şi indiferenţă de către doamna învăţătoare pe tot parcursul orei, timp în care a fost batjocorit şi făcut de râs de către colegii săi. Trăim în vremuri în care majoritatea dintre noi stăm cu telefoanele lipite de mâini, dar un telefon către părinţii copilului nu s-a putut da? Motivaţia, simpla! Nu s-a vrut! Ruşine, doamnă învăţătoare! Faceţi de râs meseria pe care v-aţi ales-o şi colegii dumneavoastră care dau tot ce e mai bun pentru viitorul copiiilor noştri!”,  scrie în postare, potrivit Agerpres.


24 comments
 1. Mai întâi analizați cazul dacă dânsa are copii…dacă nu are de ce aveți așteptări sa aibă mila sau sa aprecieze asemenea problemă.Nu va dați seama că mulți profesori ,învățători doar își fac serviciul pt anii de angajare și salarii ..dar nu știu ce inseamna sa ai un copil ,sa chinui cu el în diferite feluri să-l crești…sa lupți din răsputeri pt el sa nu i se întâmple niciun rău.. sa porți mereu un stres în inima de a nu i se întâmpla nimic…etc…iar când ți se întâmplă un asemenea caz normal ca ramai traumatizat toată viata atât ca părinte dar nu mai zic și ca copil…cu siguranță era un copil cu mai puțină însemnătate (ca dacă era unul dintr-o familie mai avută va dați seama ca se comporta frumos doamnă cu el ca altfel nu mai primea daruri)…acuzați asemenea cazuri …fiindcă vă dați seama că acel copil poate rămâne traumatizat în continuare și dacă e un gen mai sensibil e posibil sa nu mai aibă curaj sa ai meargă la școală …O invatatoare fără pic de inimă (doar interese)

 2. Nu exista ora in care sa nu am macar un elev care sa se ceara la baie. Din moment ce nu pot dovedi ca nu are nevoie cu adevarat, ii las dar doar pe rind, cite unul, altfel mi s-ar cere jumatate de clasa sau mai rau.

 3. asa ceva nu este demn pentru un (cadru didactic).învățătoarei trebui retras dreptul de a profesa.parintii copilului sa apeleze la justiție,pentru despăgubiri morale.

 4. Dacă ne gândim cu câte scursuri au de a face profesorii, nici nu mai ști ce să crezi. Atâta dramă că s a pișat un copil pe el…..
  Dacă peste ani devine un bețiv care zace pișat pe el prin șanțuri, tot profesorii sunt vinovați. Poate ar trebui să ne gândim și cine face copii în ziua de azi.
  Nu iau apărarea învățătoarei, nu este cazul.

  1. ce este comparația asta .cum sa compari un om care bea și face pe el cu un copiil …..rușine ptr acest comentariu

 5. Și specimenele astea mai vor măriri de salarii și respect din partea elevilor și a părinților acestora. Nu merită așa ceva, pentru că nici eu nu îi respectă. Își merită soarta de a fi ostracizați de părinți și elevi. Individa asta trebuie să fie dată afară din învățământ, pentru că distruge psihic generații de copii. Sper să se reușească scoaterea ăsteia din învățământ, cum s-a reușit în cazul profesoarei de istorie din Târgu Jiu. Mulți dintre cei care lucrează cu copii, nu merită să fie numiți dascăli, pentru că habar nu au și nu își văd decât interesul lor și atât, nu le pasă de cei pentru care se duc la școală.

 6. O fi vreunul dintre aceia, cărora nu le ajung pauzele pentru alergat, îmbrâncit! Unul care are nevoie la toaletă în timpul fiecărei ore sau la final, când faci rândul! Trebuia să- l lase, nu zic că a procedat bine, dar s- o fi săturat săraca! Stați, doar stați pe holul unei școli 4 ore! Veți vedea altfel “micuții”.

 7. 1.Madam Ilie: ati facut gramatica ,,optional”?(sau cu un fost ministru, care nu stia cand si cati de ,,i” sa puna)?
  2. Nu as arunca cu piatra, pana nu as auzi opinia invatatoarei.Sa va fie rusine, celor ce jigniti!

 8. Dacă faptele se confirmă exact cum au fost prezentate să fie sancționată corespunzător.

  Totodată să extrapolezi un singur caz la întregul sistem este aberant.

  De exemplu având in vedere cazul cu eleva care a injunghiat un angajat al școlii nu putem suspiciona că toți elevii sunt potențiali interlopi și să ii trecem prin scaner de securitate de 5 ori pe zi.

 9. observ că sunt unele persoane supărate că sunt acuzate cadrele didactice. sigur sunt și excepții dar majoritatea sunt sub orice critica din punct de vedere moralitate și comportament. Media mai face public cate un caz dar daca s-ar raporta toate, am sta lipiți de știri zilnic.

  1. Cucoană, de unde știi matale așa sigur că majoritatea profesorilor sunt sub orica critică? Nu cumva pentru că ai fost certată cu școala? La felul cum (nu) gândești…

 10. “Pădure fără uscåturi nu este”
  Calitatea profesorilor, este o consecință a finanțării sistemului de învățământ din ultimii 30 de ani. De asemenea, Legile educației au fost gândite de “specialiști ” care au 0 ore la catedră (uitându-se la descoperirile cercetătorilor americani si britanicii).
  Și în învățământ, lumea se adaptează. Unii se orientează spre activități care aduc puncte în evaluarea personală și nu mai tind cont de programa școlară iar alții evaluează elevii după banii părinților și nu după cunoștințe . Cei inadaptabili, sunt victime (sunt chemați prin biroul directorului, au tot felul de reclamatii, apar prin presă..)
  Elevii au o multime de drepturi. Obligatiile, mai putin importante. Părinții, mulți dintre ei absolvenți de școală profesională sau cu BAC -ul luat din a 2-a sau a 3-a încercare, însă posesori de Mercedes, se revoltă pe programa școlară (că e încărcată, că e prea mult, că nici ei nu își mai amintesc…) însă așteptările de la propriul copil sunt ca el să devină medic sa IT-ist.
  Aveți puțină răbdare să vedeți ce urmează. 🤣 (nu vor trece 10 ani).

 11. Ce să mai comentăm!Sunt mai multe cazuri de părinți și elevi vinovati decât profesori!Nu mai faceți atâta zgomot pentru nimic!

 12. Această individa… care nu are ce cauta la catedra. culmea și la clasă de step..cu siguranță a mai umilit copii de 6 -7 ani….a mai batjocorit..bieți copii ..Acel băiețel de 6 ani va rămâne. afectat psihic și emoțional mult timp…Ce este ciudat ca managementul școlar a aflat de pe o rețea sociala….si cam târziu a început ancheta….Sa se aplice legea fără nicio reținere și atâtea analize fără sens…..Chiar sancțiuni drastice de sus în jos..fără nicio scuza!!

 13. Acesta este nivelul la majoritatea cadrelor didactice : multe, rele și proaste. Protejați-vă copiii de acest sistem de învățământ !

 14. Doamna invatatoare pare sa aibă probleme și la cap,nu doar in comportament.Suspendare definitiva,nu vad ce justificare sa gaseseasca cineva pt asemenea comportament!Musai sa fie evaluați psihiatric in fiecare an toți dascalii!Asemenea psihopați,cu titlu de dascăli,distrug zeci de copii sănătoși!

  1. Cei cu comentarii răutăcioase ar trebui verificați! Cei care n- au lucrat o zi in sistem , dar pun botul la tot ce se livrează în media!

 15. Din păcate, in zilele noastre, astfel de abuzuri ale profesorilor sunt la ordinea zilei. Deși pretențiile salariale sunt ridicate, de cele mai multe ori profesorii nu știu să răspundă nevoilor copiilor decat prin răutăți, ironie, batjocura și țipete! Copilul îmi povestește frecvent despre astfel de situații, însă de teama eventualelor repercusiuni, îmi cere să nu fac sesizări. Țipetele și apelativele răutăcioase sunt zilnice, iar sub oblăduirea unor asemenea “somități”, cum se doresc a părea, girate tacit de un, de regulă, atotputernic și “director” , elevii noștri incep să urască școala și tot ce tine de ea!
  Respect, pentru toți copii care îndura, zilnic, ifosele, arogantele și răutățile profesorilor!
  Semnat, un părinte de elev!

  1. Așchia nu sare departe de trunchi.

   Dintr-un caz faceți capăt de țară. Sunt sute de mii de angajați în sistemul de învățământ, îi băgați pe toți în aceeași oală și îi condamnați la grămadă în baza unui articol care prezintă ceva despre care s-a vorbit pe FB. Învățătoarea ”ar fi interzis” – nici edupedu nu-și asumă că lucrurile sunt chiar așa cum au fost prezentate pe FB, dar unii ca dvs și cel de mai sus deja dețineți adevărul absolut.

   Nu mai e nimic de zis.

   1. De ce a greșit că nu l-a format mama pe copil ca până la 6 ani să nu se cace pe el???
    Câte jocuri știe să butonez copilul pe telefon???
    Femeia n are voie să l atingă pe copil, ar face abuz, de unde să știe că elevul s-a scăpat pe el, dacă acesta nu i a spus!!!
    Copilul acesta este al acestei generații care uită de cele necesare, pun lulea în gură, butoneaza rețelele, iar copilul saracu’dac-a mâncat de la fast-food _ul din colț, normal că se mai scapă și pe el!
    Ce i atâta tragedie că s a scăpat un copil pe el…?!
    Pe vremea mea o elevă de a șasea a făcut la fel într o excursie, a crescut, are familie…, care i problema?!
    Vedeți alte pribleme, nu astea!
    Uite că aici se greșește când se înscrie copilul la școală :să se facă evaluarea în mod mai obiectiv, iar frecventarea grădiniței să fie obligatorie pentru preșcolarii!!!!
    Mai terminați – vă cu prostiile, lăsați femeia să lucreze, n are nicio vină!?
    Ăștia care au mâncat la mănăstirea din Murgeni /Vs n au mai dat afară călugării, și multe câte s-au mai întâmplat în ultima perioadă….
    Vina este a mamei că nu l-a învățat reguli esențiale….!!!!

     1. Din pacate,în ziua de astăzi nu există respect pentru dascăli .Dacă părinții sunt revoltați , de ce nu-si educă copiii? De fapt educația nu se face doar la școală ,ci în primuĺ rând familia trebuie să dea educație unui copil.
      Nu mai judecați voi pe alții fără a ști adevărul. Are cine sa-i judece.
      Uitati-vă în oglindă și vedeti cum sunteți voi. Urmăriți ce face copilul vostru, puneți-l să citească povești să vedeți ce stie. Educati-i întâi și apoi dati vina profesori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Eliminarea din proiectul legii învățământului a examenului de admitere la colegii, solicitată de mai multe organizații din Educație: Este o politică educațională cu dedicație pentru colegiile centenare

Colegiile naționale să nu aibă posibilitatea de a organiza admitere separată, solicită, printr-o scrisoare deschisă, Societatea Academică din România (SAR) și mai multe organizații și asociații ale părinților și elevilor.…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mariana Dogaru, președinta Agenției care acreditează și autorizează școlile și grădinițele, susține că a fost propusă în consiliul ARACIP și de Universitatea din București / Instituția neagă că ar fi făcut o asemenea propunere

Mariana Dogaru, actuala președintă a ARACIP – Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar -, susține că ar fi fost propusă în consiliul general al ARACIP, organismul de conducere,…
Vezi articolul

INTERVIU Julia Batioha, coordonatoarea comunității ucrainene din Mediaș, a învățat limba română, pasionată de Zdob și Zdub, încearcă să le redea copiilor refugiați activitățile furate de război și-i inspiră pe români și ucraineni să alerge la Maratonul Internațional Sibiu pentru cauza Școlii de vară a copiilor din Ucraina

Comunitatea ucrainenilor din Mediaș strânge fonduri pentru o școală de vară pentru copiii din Ucraina într-un mod inedit. 46 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional Sibiu 2023, ce se…
Vezi articolul