O școală olandeză a blocat accesul părinților la aplicația din care aflau notele copiilor, pentru a reduce stresul elevilor / „Faptul că părinții se uită peste umerii elevilor nu face decât să provoace stres”

2.251 de vizualizări
testarea la Matematică
Foto: Freepik.com
O școală secundară din Țările de Jos a blocat accesul părinților la notele copiilor timp de un trimestru, în încercarea de a reduce presiunea asupra elevilor de a performa, scrie The Guardian, potrivit G4Media.ro.

La fel ca multe alte țări, Țările de Jos au un sistem conform căruia elevii trebuie să obțină o anumită medie pentru a trece în anul următor, însă Jordan – Montessori Lyceum Utrecht a constatat că o aplicație utilizată pe scară largă, din care află și părinții fiecare notă, sporește stresul în rândul copiilor.

Profesorul de economie al școlii, Stijn Uittenbogaard, a studiat 500 de elevi ai școlii, adică jumătate dintre ei, și a descoperit că atunci când părinții verificau aplicația în mod regulat, copiii își evaluau stresul cu 2,7 din 5. Cei ai căror părinți nu verificau constant au raportat un nivel mai mic, de 2.

„Această presiune ca elevii să obțină rezultate este într-adevăr un lucru modern în opinia mea”, a spus Uittenbogaard. „Când eram la școală, exista un raport de patru ori pe an, dar în rest, puteai să le spui părinților când și ce doreai. Acum, părinții pot primi o notificare push pe telefoanele lor: «Hei, copilul dvs. a avut un nou rezultat», iar copilul vine acasă cu părinții lor stând gata pentru o conversație. Acest lucru este îngrozitor”.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Vai, saracii, generatia fulg de nea. Se streseaza sărăcuții. De ultimul smarphone si ultima haina de firma nu se mai streseaza.
    Din contra, aplicatia a redus absenteismul și a responsabilizat zapacitul care dormea in banci,stiind ca părinții afla in timp real ce note ia.

  2. pt 0,7 ati scos controlul parental ca sa zic așa.
    acuma statie toti ciotca și fumati iarba și toata lumea e fericita 🤪
    e îngrozitor sa știe părinții daca învață sau se fac.
    Europa a luat o la vale
    Pai cum o sa faca fata stresului la corporatii ?!
    plantație de panseluțe asta e lumea civilizata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Buget cu „aproape 57% mai mare“ pentru Educație, în 2024 față de alocarea din 2023, cu tot cu finanțările din PNRR, anunță ministrul Finanțelor, Marcel Boloș / Ar însemna încălcarea legilor educației, care prevăd alocarea a 15% din cheltuielile bugetului general consolidat

„Bugetul pentru Educație planificat și agreat în coaliție din perspectiva componentei de investiții și a componentei de funcționare este un buget record”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul…
Vezi articolul

PROIECT Cine nu are dreptul să participe la concursurile pentru angajările pe școală. Metodologia pentru posturile care se vacantează în timpul anului școlar, pusă în consultare publică de Ministerul Educației

Cele 4 situații în care profesorii nu au dreptul să participe la concursurile pentru angajările pe școală, potrivit unui proiect pus în consultare publică de Ministerul Educației. Este vorba despre…
Vezi articolul