OFICIAL Avizul epidemiologic nu se va solicita nici la grădiniță și nici la școală, la revenirea din vacanţe, prevede un ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, publicat luni în Monitorul Oficial

48.685 de vizualizări
Foto: captură Monitorul Oficial
La revenirea preșcolarilor și elevilor la școală, după vacanțe, nu este necesară prezentarea avizului epidemiologic, prevede Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

Documentul prevede că doar la înscrierea în grădiniță se solicită adeverința medicală de înscriere în colectivitate, modelul din Anexa nr. 16.1 (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului – Anexa 16.2) – eliberată de medicul de familie.

Foto: captură Monitorul Oficial

Până acum, legislația era ambiguă, iar medicii școlari sau asistenții solicitau părinților acest aviz epidemiologic și la revenirea din vacanțe.

Tot în acest ordin comun este prevăzut, în atribuțiile asistentului de la grădiniță sau școală, faptul că avizul epidemiologic este solicitat elevilor sau copiilor care lipsesc mai mult de 3 zile consecutiv. „Revenirea acestora în colectivitate să fie condiționată de prezentarea avizului epidemiologic favorabil, eliberat de medicul de familie/medicul curant, pentru absențe ce depășesc 3 zile consecutiv”.

Foto: captură Monitorul Oficial

2 comments
  1. buna ziua! cresele intra sub acest ordin? am intampinat aceasta problema unde medicul zice ca da si directoarul cresei zice ca nu. rog un raspuns pe email daca se poate!

  2. Foarte bine!
    Ce relevanță are un aviz epidemiologic emis vineri pentru luni?
    Să nu mai vorbim de faptul că avizele sunt eliberate uneori fără a fi copilul prezent în cabinetul medicului de familie .
    Sănătate și succes copiilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Vineri, ultima zi de școală pentru elevii și profesorii din județele Ilfov și Suceava / De luni, între 6-10 februarie, este vacanța mobilă, decisă de inspectorate

Inspectoratul școlar județean (ISJ) Ilfov și Inspectoratul școlar județean (ISJ) Suceava au fost singurele din țară care au decis că vacanța mobilă să fie între 6-10 februarie. Alte 10 județe…
Vezi articolul

Sănătatea începe din școală / Proiectul „Gust pentru sănătate” vine cu o abordare integrată pentru promovarea sănătății mintale, fizice și emoționale în rândul adolescenților și familiilor lor (P)

Într-o societate în care statisticile alarmante privind obezitatea infantilă și stilul de viață nesănătos domină, Asociația InspirAction, în parteneriat cu Carrefour România, aduce o perspectivă nouă prin proiectul „Gust pentru…
Vezi articolul