OFICIAL Calendarul evaluărilor naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Probele au loc în lunile aprilie și mai

65.046 de vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a are loc între 20 și 23 aprilie și probele se susțin la scris-citit Limba română și Matematică, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordinul nr. 3462/2021 privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2020-2021.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a – EN II:

Scris – Limba română – 20 aprilie 2021

Scris – Limba maternă – 20 aprilie 2021

Citit – Limba română – 21 aprilie 2021

Citit – Limba maternă – 21 aprilie 2021

Matematică – 22 aprilie 2021

Scris – Citit – Limba română pentru minoritățile naționale – 23 aprilie 2021

Evaluarea națională pentru clasa a IV-a are loc între 18 și 20 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a – EN IV:

Limba română – 18 mai 2021

Matematică – 19 mai 2021

Limba maternă – 20 mai 2021

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a – EN VI are loc pe 12 și 13 mai.

Limbă și comunicare – 12 mai 2021

Matematică și Științe ale naturii – 13 mai 2021

Reamintim că de pe 6 martie, noile reguli sanitare prevăd că simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, orele remediale și examenele sunt permise cu prezență fizică a elevilor.

Elevii de clasa a II-a, de exemplu, vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare. Copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare. La aceste evaluări, subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Rolul Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a este de a-i „identifica din timp pe cei care vor avea probleme la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a sau vor avea probleme la testele PISA”, a spus fostul ministru al Educației Mircea Miclea. Acesta a explicat că aceste evauări nu sunt folosite pentru scopul lor inițial, pentru că ministerul „nu a cerut profesorilor să utilizeze aceste note, aceste valori, ca modalitate de a crea programe individualizate de învățare, iar profesorii, la rândul lor, ca să nu fie trași la răspundere de părinți – că ‘de ce nu fac ceva cu copilul pe care l-au identificat ca fiind copil care are probleme’ – au mușamalizat toată situația”.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Va rog frumos sa mi spuneti daca elevul are bunica cu care locuieste cu diagnostic BPOC si are aprobarea scolii pe tru lectii online ce se intampla daca nu se poate duce la evaluare clasa a doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Ion, Ministerul Educației: Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și-a cam pierdut sensul. În fiecare an, în mediul educațional, aud „admiterea era bună, că noi am dat admitere pe vremea noastră“

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion a spus în comisia de învățământ din Senat, vineri, că Evaluarea Națională și-a pierdut din sens și asta a dus la “derapaje…
Vezi articolul

Teleșcoala începe din nou lecțiile pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională – orarul pentru săptămâna aceasta / Profesorul Chiteș: Elevii trebuie să conștientizeze că nu învață doar pentru examene și că tot ceea ce se acumulează în școală sau în liceu le va folosi și în facultate

Un nou sezon al emisiunii Teleșcoala începe luni, 31 ianuarie, anunță Televiziunea Română. De luni până vineri, intervalul 9:00 – 10:00 al programului „Teleşcoala” este dedicat orelor de română şi…
Vezi articolul

Aproape jumătate dintre elevi au luat note sub 5 la probele de matematică de la simularea de Evaluare Națională 2022 și BAC 2022, organizate de Inspectoratul școlar Constanța / Elevii au cunoștințe lacunare la algebră și geometrie necesare rezolvării exercițiilor, raportează ISJ

Probele de matematică le-au creat dificultăți atât elevilor de clasa a VIII-a cât și celor care termină liceul și se pregătesc pentru a susține BAC-ul, arată rezultatele publicate de Inspectoratul…
Vezi articolul

Ministerul Educației analizează dacă să mai publice sau nu teste de antrenament pentru Evaluarea Națională și BAC 2023. Secretarul de stat Sorin Ion: Există riscul distorsionării pregătirii pentru examene

Ministerul Educației analizează dacă să mai publice sau nu seturi de teste de antrenament pentru examenele naționale, anume Evaluarea Națională la clasa a VIII-a și Bacalaureat 2023, spune pentru EduPedu.ro…
Vezi articolul