Oficial: Mărțișoarele și florile nu sunt interzise în școli de 1 și 8 Martie / Ministerul Educației îndeamnă la “prudență”

14.965 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: Gov.ro
Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nicio interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare, arată oficial instituția într-un comunicat de presă transmis miercuri. Acesta vine la scurt timp după ce ministrul Sorin Cîmpeanu făcuse la un post TV anunțul prin care l-a contrazis pe secretarul de stat Sorin Ion, care afirmase că mărțișoarele și florile de 1 și 8 martie nu sunt în conformitate cu legea.

Comunicatul integral:

“Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ nici o interdicție expresă cu privire la oferirea de flori și mărțișoare.

În Ordinul comun nr. 3235/2021 al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății se prevede interzicerea schimbului de obiecte personale (Anexă: Măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19 – II. Măsuri de organizare a spaţiilor, a accesului în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe şi a programului şcolar, în contextul epidemiologic al infecţiei cu SARS-CoV-2, b) organizarea sălilor de clasă).

Mărţişorul, element de patrimoniu cultural imaterial, a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității.

În acest context, Ministerul Educației nici nu poate schimba și nici nu dorește să se implice în schimbarea/includerea unor valori de simbol precum “flori și mărțișoare” în categoria “obiecte personale”.

Ministerul Educației nu a transmis și nu va transmite către unitățile și instituțiile de învățământ, nici măcar cu titlu de recomandare, nici o interdicție în acest sens, dar îndeamnă la prudență din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului SARS-CoV-2.”


4 comments
    1. Mirela, am gandire cum? Ca nu as vrea sa iau niste simboluri imbacsite de microbi ce nu pot fi dezinfectate, dar, in acelasi timp, nu as dori sa lezez pe nimeni? Sunt un om de nimic, nu? In jurul meu au murit oameni, s-au infectat rude si au stat la ATI, iar eu am comorbiditati compatibile la sigur cu moartea in caz de infectare. Si uite asa, o desteapta ca tine m-a convins: o sa rog femeia de serviciu sa le arunce la gunoi dupa program. Esti de o indolenta crasa. Am precizat deja ca nu doresc sa simta nimeni prost, dar nici sa ne mai umplem de buchete si de microbi.

  1. Calitatea si mesajul subtil al stirilor de genul acesta dovedesc nivelul de civilizatie al societatii. Felicitari! Sunteti demni de respect!

  2. Serios? Simbolurile Craciunului, Pastelui au fost abolite, dar acum brusc simbolurile primaverii nu raspandesc nimic? Sunt profesor si ma voi gasi in postura in care imi vin elevii cu buchete simbolice de flori. Flori plimbate de la o tanti la alta prin N maini. Sa le refuz este de prost gust. Sa le las in scoala, m-ar vedea ca nu le iau. Sa le iau, nu vreau, chiar nu vreau, la fel si martisoarele. Nu se pot dezinfecta si nu ma lasa inima sa-mi bat joc sa le arunc undeva pana sa ajung acasa. Parintii fac sacrificii poate pentru o floare. Deci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

BREAKING Raed Arafat a decis ca elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, să poată da simulările pentru Bacalaureat. Reprezintă o excepție de la măsura interzicerii circulației persoanelor

Elevii din localitățile în carantină, care învață la școli din localități care nu sunt în carantină, vor putea da simulările pentru Bacalaureat din săptămâna care urmează, potrivit unei decizii luate…
Vezi articolul

Salvați Copiii: Povești ale copiilor rămași singuri în țară, cu ambii părinți plecați în străinătate / Maria așteaptă vara pentru că atunci reușește să stea mai mult timp cu tatăl său, plecat la muncă

Organizația Salvați Copiii a făcut publice povești a cinci copii care au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Datele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, din septembrie…
Vezi articolul