OMS propune ca viteza de circulație în orașe să fie limitată la 30 Km/h: “Accidentele rutiere sunt cauza principală a deceselor în rândul copiilor și al tinerilor”

781 de vizualizări
Foto: © Thomas Stockhausen | Dreamstime.com
Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a propus o limită de 30 de km/h pentru traficul auto în orașe, acolo unde circulă mulți pietoni și bicicliști, iar pentru țările care folosesc sistemul imperial, precum SUA, o limitare de 20 de mile (32,2 km) pe oră, potrivit Biziday. Propunerea a fost formulată cu ocazia lansării de către ONU a Săptămânii Globale a Siguranței Rutiere. Astfel, oficialii ONU speră să protejeze viețile pietonilor și ale cicliștilor, unde se întâlnesc cu vehiculele cu motor. 

Pe măsură ce ne revenim după COVID-19, să construim și drumuri mai sigure, pentru o lume mai sigură ”, a spus Tedros.

“Astăzi și în fiecare zi, 3.000 de copii sunt uciși sau răniți pe străzile din întreaga lume. Este o criză care este provocată de oameni și poate fi complet prevenită ”, a precizat Zoleka Mandela, ambasador global al Inițiativei pentru Sănătatea Copilului. Aceasta oferă drept exemplu orașe precum Bruxelles sau țări ca Spania, care au aprobat deja limitări de viteză. 

Citește articolul complet pe Biziday.ro

Foto: © Thomas Stockhausen | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Tind sa cred ca astia de la OMS s-au adunat acolo toti cretinii lumii. La modul cel mai serios. Numai de rahaturi se tin ei. Si in momentele in care nu e nici dracu pe drum ce fac merg de zici ca imping masina? In unele cazuri si 50km/h sunt prea putini. Peste pietoni va zic eu de ce se da. 1. Traberseaza prin locuri neregulamentare. Trecerile sunt prost semnalizate sau nevizibili pietonii ca exista scursuri care parcheaza pe treceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîțu: Singurii oameni care au rămas în funcție de peste 30 de ani sunt liderii de sindicate / Să discutăm despre această lege: Este ok ca acele cotizații să fie făcute automat din conturile oamenilor?

Premierul Florin Cîțu a amintit astăzi la Parlament, în legătură cu protestele sindicaliștilor de săptămâna aceasta, că „singurii oameni care au rămas în funcție de peste 30 de ani sunt…
Vezi articolul