OMS propune ca viteza de circulație în orașe să fie limitată la 30 Km/h: “Accidentele rutiere sunt cauza principală a deceselor în rândul copiilor și al tinerilor”

877 de vizualizări
Foto: © Thomas Stockhausen | Dreamstime.com
Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a propus o limită de 30 de km/h pentru traficul auto în orașe, acolo unde circulă mulți pietoni și bicicliști, iar pentru țările care folosesc sistemul imperial, precum SUA, o limitare de 20 de mile (32,2 km) pe oră, potrivit Biziday. Propunerea a fost formulată cu ocazia lansării de către ONU a Săptămânii Globale a Siguranței Rutiere. Astfel, oficialii ONU speră să protejeze viețile pietonilor și ale cicliștilor, unde se întâlnesc cu vehiculele cu motor. 

Pe măsură ce ne revenim după COVID-19, să construim și drumuri mai sigure, pentru o lume mai sigură ”, a spus Tedros.

“Astăzi și în fiecare zi, 3.000 de copii sunt uciși sau răniți pe străzile din întreaga lume. Este o criză care este provocată de oameni și poate fi complet prevenită ”, a precizat Zoleka Mandela, ambasador global al Inițiativei pentru Sănătatea Copilului. Aceasta oferă drept exemplu orașe precum Bruxelles sau țări ca Spania, care au aprobat deja limitări de viteză. 

Citește articolul complet pe Biziday.ro

Foto: © Thomas Stockhausen | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Tind sa cred ca astia de la OMS s-au adunat acolo toti cretinii lumii. La modul cel mai serios. Numai de rahaturi se tin ei. Si in momentele in care nu e nici dracu pe drum ce fac merg de zici ca imping masina? In unele cazuri si 50km/h sunt prea putini. Peste pietoni va zic eu de ce se da. 1. Traberseaza prin locuri neregulamentare. Trecerile sunt prost semnalizate sau nevizibili pietonii ca exista scursuri care parcheaza pe treceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cea mai mare simulare de până acum pentru studierea evoluției universului, realizată pe un supercomputer din Anglia. Modelul standard de cosmologie ar putea rămâne istorie, după procesarea noilor date primite din spațiu

Astronomii au efectuat cea mai amplă simulare computerizată realizată vreodată, de la Big Bang până în zilele noastre, pentru a studia modul în care a evoluat universul, relatează marţi DPA/PA…
Vezi articolul

Proiectul legii Învățământului preuniversitar, aflat în Parlament, nu prevede sancțiuni în cazul unor agresiuni asupra cadrelor didactice. Acestea sunt prevăzute în Codul Penal

Actuala variantă a legii Învățământului Preuniversitar, care se află acum în Parlament, prevede interzicerea comportamentelor “care pot pune în pericol sănătatea sau integritatea fizică/psihică ale beneficiarilor primari și ale personalului…
Vezi articolul