„Oscarurile științei”: Cercetătorii care au creat tehnologiile ce au stat la baza inventării vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager au câștigat majoritatea Premiilor Breakthrough din acest an

250 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Cercetătorii care au creat tehnologiile ce au stat la baza inventării vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager au câștigat majoritatea Premiilor Breakthrough din acest an.

Susținute de șefi din Silicon Valley, precum Mark Zuckerberg, Sergey Brin și Yuri Milner, premiile Fundației Breakthrough se doresc a fi „Oscarurile științei” și, în general, câștigătorii sunt invitați la o ceremonie strălucitoare, în California, însă evenimentul din acest an a fost amânat până în 2022 din cauza pandemiei.

Premiile celei de a zecea ediții totalizează 15,75 milioane USD. Distincțiile se acordă pentru descoperiri inovatoare realizate în domeniile Fizică Fundamentală, Ştiinţele Vieţii şi Matematică.

Potrivit unui comunicat al fundației, la categoria Științele Vieții, printre laureați se numără biochimistul Katalin Karikó, de la Biontech și Universitatea Pennsylvania, și imunologul Drew Weissman, de la aceeași universitate.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Foto: © Kunal MahtoDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Olanda anunță închiderea școlilor primare din 20 decembrie și prelungirea restricțiilor sanitare. Premierul Rutte: Există mari îngrijorări cu privire la apariția variantei Omicron, care se răspândește rapid

Premierul olandez Mark Rutte a anunţat marţi închiderea şcolilor primare săptămâna viitoare şi prelungirea actualelor restricţii sanitare până la 14 ianuarie din cauza noii variante Omicron, relatează AFP, publicație citată…
Vezi articolul