Până pe 25 octombrie, școlile au termen să radieze clasele fără elevi, potrivit unei adrese a Ministerului Educației

7.471 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Școlile vor radia clasele fără elevi până pe 25 octombrie, potrivit unei adrese a Ministerului Educației. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 30.721 din 09.08.2024. Concret, până la data de 25 octombrie se face asocierea elevilor la formațiunile de studiu pentru anul școlar 2024-2025, iar „formațiunile de studiu care la data de 25 octombrie nu au asociați elevi se vor considera nerealizate și se radiază.”

Amintim că aplicația informatică SIIIR (Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România – n.red) nu a funcționat luni, 9 septembrie, în prima zi de cursuri, potrivit surselor Edupedu.ro.

La mijlocul lunii august, Edupedu.ro a scris că Ministerul Educației a trimis o adresă către școli, solicitarea fiind ca, până pe 21 august, școlile să se asigure că sunt promovați toți elevii în aplicația informatică SIIIR.

Iată ce prevede adresa Ministerului Educației:

„În vederea colectării datelor aferente anului școlar 2024-2025 vă comunicăm termenele la care inspectoratele școlare au obligația de a finaliza verificarea operării în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), de către unitățile de învățământ a datelor în cadrul următoarelor etape:

1. asocierea elevilor la formațiunile de studiu pentru anul școlar 2024-2025, în vederea colectării planului de școlarizare realizat

Termen: 25 octombrie 2024

Observații: formațiunile de studiu care la data de 25 octombrie nu au asociați elevi se vor considera nerealizate și se radiază.

2. introducerea datelor statistice SC0 și SCO special.

Termen: 1 noiembrie 2024

Observații: datele din modulul plan școlarizare trebuie să coincidă cu datele introduse în modulul date statistice – SCO/SCO special. 

3. actualizarea setului de date privind atributele fiecărui elev.

Termen: 15 noiembrie 2024” 

În document se arată că, pentru a respecta termenele precizate anterior, inspectoratele școlare vor stabili și comunica directorilor unităților de învăţământ alte termene anterioare la care trebuie să finalizeze introducerea/operarea datelor în SIIIR la nivelul fiecărei unități de învățământ. 

Responsabilitatea privind corectitudinea si exactitatea datelor înregistrate în SIIIR revine directorilor unităților de învățământ și inspectorilor școlari generali, conform Ministerului Educației.

Citește și:
SURSE Aplicația informatică SIIIR nu funcționează în prima zi de cursuri
DOCUMENT Până pe 31 august, toate școlile trebuie să se asigure că în aplicația informatică SIIIR sunt promovați toți elevii, solicită Ministerul Educației

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii contrazic guvernanții. Regula salarizării debutantului cu salariul mediu pe economie sau chiar grila de salarizare negociată cu Ministerul Educației pot fi într-o ordonanţă de urgenţă, spune Marius Nistor, FSE: “S-au dus vremurile când Guvernul negocia strict cu liderii de sindicat, negocierea se poartă direct cu cei care sunt în cancelarii”

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educație (FSE), Marius Nistor, a spus într-o intervenție la Digi24, că solicitarea sindicaliştilor privind creşterea salariului debutanţilor în învăţământ nu se regăseşte în textul ordonanţei Guvernului,…
Vezi articolul

Peste 10.000 de elevi din județul Timiș învață online pentru că nu este căldură în clase / “Dacă în urmă cu două săptămâni bolnavii stăteau în frig în spitale, iar ca urmare a presiunii exercitate acolo s-a rezolvat problema, înseamnă că se poate, dacă se vrea”, spune prefectul județului

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a scris într-o postare pe Facebook, că va solicita companiei locale de termoficare Colterm, aflată în insolvenţă, o informare privind motivele pentru care în şcoli…
Vezi articolul

Contractul de fuziune între Universitatea Politehnica din București și Universitatea din Pitești va fi semnat marți – UPB / Rectorul Mihnea Costoiu: Vom cere proiect de lege pentru înființarea noii universități, mai suntem în discuții și cu alte instituții

Universitatea Politehnica din București (UPB) și Universitatea din Pitești (UPIT) vor semna, marți, contractul de fuziune pregătit încă de anul trecut, prin care va lua ființă o nouă instituție de…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Pace 2023, acordat activistei Narges Mohammadi, pentru lupta împotriva opresiunii femeilor din Iran. A fost condamnată la 31 de ani de închisoare și 154 de lovituri de bici, de către regimul din Iran și este încă în închisoare

Comitetul Norvegian pentru Nobel a decis să acorde Premiul Nobel pentru Pace 2023 activistei Narges Mohammadi pentru lupta ei împotriva opresiunii femeilor din Iran și pentru promovarea drepturilor omului și…
Vezi articolul