Pedeapsa primită de elevul care a înjunghiat-o pe profesoara de japoneză: 5 ani într-un centru de detenție pentru minori și daune de 20.000 de euro pe care familia elevului trebuie să le plătească profesoarei – decizia Curții de Apel Bucureşti

762 de vizualizări
Foto: ANP
Curtea de Apel Bucureşti a dispus marţi ca elevul care şi-a înjunghiat în aprilie 2023 profesoara de japoneză să fie internat cinci ani într-un centru de detenţie pentru minori, transmite Agerpres. Iniţial, Tribunalul Bucureşti stabilise ca elevul să fie internat şapte ani în centrul de detenţie, perioadă scăzută la cinci ani de Curtea de Apel Bucureşti.

De asemenea, Curtea de Apel a scăzut de la 50.000 de euro la 20.000 de euro cuantumul daunelor pe care familia elevului trebuie să le plătească profesoarei, relatează agenția de presă citată.

„Admite apelul declarat de inculpatul – apelant Y.E. împotriva sentinţei penale nr. 900/11.07.2024 pronunţată de Tribunalul Bucureşti. Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând, reduce durata măsurii educative a internării într-un centru de detenţie, aplicată inculpatului Y.E. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat, tulburare a ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, de la 7 ani la 5 (cinci) ani. Deduce din durata măsurii educative privative de libertate, durata reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, respectiv de la data de 05.04.2023 la zi. Reduce cuantumul daunelor morale acordate părţii civile P.A.R. la plata cărora a fost obligat inculpatul Y.E. de la 50.000 euro la 20.000 euro. Respinge, ca nefondat, apelul formulat de către partea civilă P.A.R. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Incidentul s-a produs în aprilie 2023 într-un liceu din Bucureşti.

Anchetatorii susţin că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze. Astfel, în luna februarie 2023, elevul i-a trimis un mesaj unui prieten prin aplicaţia Whatsapp. Profesoara a fost rănită superficial, ea fiind transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale, în timp ce atacatorul a fost reţinut şi apoi arestat preventiv.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ministrul Cîmpeanu, încurcat în propriile-i argumente. Susține că testele Brio nu sunt mijloace de învățare și nu trebuie omologate, deși compania avea obligația, în contractul de colaborare cu Ministerul Educației, să pună la dispoziție teste omologate

Ministrul Educației a declarat luni la televiziunea publică că, de fapt, angajații din Ministerul Educației, „colegii mei”, „nu cunosc legea”, în privința omologării testelor standardizate pentru evaluarea elevilor și că…
Vezi articolul

Profesoarele pot rămâne la catedră până la 68 de ani – decizie publicată în Monitor. Numărul profesorilor pensionari din gimnaziu și liceu s-a dublat în ultimii 5 ani

Profesoarele pot rămâne la catedră, peste vârsta de 65 de ani. Ecaterina Andronescu a modificat Metodologia privind mobilitatea personalului didactic. Potrivit actului publicat miercuri în Monitorul Oficial, profesoarele care vor…
Vezi articolul

E obligatoriu să fie regândită titularizarea, este de părere Oana Fotache Dubălaru, decan al Facultății de Litere din București: E foarte frustrant să iei note bune de fiecare dată și să trebuiască să repeți concursul

Oana Fotache Dubălaru, decan al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, la emisiunea InfoEdu de la TVR Info, că „e obligatoriu” să fie regândit concursul de titularizare. „E foarte…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu vorbește despre aceleași 5 componente necesare pentru învăţământul digitalizat pe care le menționează de peste un an: conectivitate generalizată la internet, echipamente, profesori pregătiţi pentru predarea online și platforme securizate

La peste un an distanță de când vorbea despre nevoia de digitalizare și un sistem de educație online, Sorin Cîmpeanu folosește aproape aceleași cuvinte când vine vorba despre digitalizarea învățămânțului:…
Vezi articolul