Personalul din creșele preluate de Ministerul Educației să nu fie afectat prin pierderea locurilor de muncă și diminuarea salariilor, cer sindicaliștii Sanitas

3.088 de vizualizări
Foto: SANITAS
Trecerea creșelor în subordinea Ministerului Educației trebuie să se facă fără pierderi de locuri de muncă, scriu reprezentanții Sanitas, după o întâlnire cu secretarul de stat Sorin Ion.

Aceștia spun că au cerut ca transferul de autoritate să nu afecteze locurile de muncă și nivelul salariilor personalului medical, medical auxiliar și nemedical din aceste instituții.

Iar Sorin Ion le-ar fi spus că metodologia de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară, în baza căreia se va face transferul creșelor, va fi aprobată în cel mai scurt timp și a dat asigurări că, în continuare, personalul medical și medical auxiliar va fi salarizat în conformitate cu Anexa 2 din Legea 153/2017, ca și până în prezent.

Nu există însă detalii despre ce se va întâmpla cu personalul nemedical.

“Sanitas va monitoriza cu atenție procesul de transfer astfel încât drepturile contractuale ale angajaților să fie respectate; în acest sens, solicităm membrilor noștri de sindicat să păstreze permanent legătura cu liderii Sanitas din organizațiile de bază și județene pentru a semnala orice neregulă“, scriu sindicaliștii.

Cei de la Sanitas vorbesc chiar despre posibilitatea ca unele posturi să fie pierdute prin acest transfer și anunță că vor participa la negocieri.

“Acolo unde există premisele pierderii unor posturi în urma procesului de transfer, reprezentanții Sanitas din teritoriu vor participa la procesul de negociere cu inspectoratele școlare județene, astfel încât locurile de muncă și nivelul salarizării membrilor Sanitas să nu fie afectate“, potrivit comunicatului.

Edupedu.ro a scris că doar puțin peste o treime din creșele existente (148 din 395) vor trece în subordinea Ministerului Educației, restul rămân în subordinea primăriilor cu finanțare de la minister. În jumătate din județele din România nu există educatori în creșele preluate de minister.

Proiectul de hotărâre cu metodologia de funcționare a creșelor a fost lansat recent în dezbatere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Afacerea grădiniței mutate de Primăria Sector 4 la marginea orașului: Sume uriașe plătite pe chirie, amenajare și avizul ISU pentru doar șase luni de funcționare, părinții reclamă că o mașină de pompieri nu poate ajunge la imobil

Mutarea timp de șase luni de către Primăria Sector 4 a Grădiniţei „Înşir-te mărgărite” într-un ansamblu rezidenţial de la marginea Bucureștiului ridică noi semne de întrebare. Informațiile publice arată că…
Vezi articolul

OFICIAL Părintele sau reprezentantul legal are dreptul să stea cu copilul la creșă, pentru a-l acomoda, cel mult 2 săptămâni după înscriere / Regulile de funcționare a creșelor de stat au fost publicate în Monitorul Oficial

Metodologia privind funcționarea creșelor publice și a altor unități de educație antepreșcolară, aprobată de Guvern în data de 28 aprilie, prevede o serie de drepturi ale părinților și copiilor de…
Vezi articolul

Grădinițele au nevoie de investiții pe toată linia, de la infrastructură la salarii, metode de predare și competențele digitale ale angajaților – raport CE privind impactul pandemiei asupra educației timpurii

Creșterea investițiilor publice în educația timpurie și îmbunătățirea condițiilor de lucru, a pregătirii și salarizării personalului din acest domeniu se numără printre principalele recomandări incluse într-un nou raport al Comisiei…
Vezi articolul