Peste 215.000 de elevi cu vârste între 12-19 ani au primit cel puțin o doză de vaccin – Valeriu Gheorghiță

238 de vizualizări
Foto: Facebook.com – ROVaccinare
Peste 215.000 de elevi cu vârste între 12 şi 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, în primele două săptămâni de școală peste 400 de elevi au fost vaccinați prin metode asociate unităților școlare și universități, anume “prin echipe mobile sau prin înfiinţarea unor centre proprii de vaccinare sau prin arondarea şcolilor la centre de vaccinare din proximitate”.

Valeriu Gheorghiță:

  • “Pentru sistemul de învăţământ am pregătit un proces de vaccinare care se poate realiza în unităţile şcolare, în universităţi, fie prin echipe mobile sau prin înfiinţarea unor centre proprii de vaccinare sau prin arondarea şcolilor la centre de vaccinare din proximitate. În primele două săptămâni sunt peste 400 de elevi care au fost vaccinaţi prin aceste modalităţi. În momentul de faţă, la nivel naţional, sunt peste 215.000 de elevi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani care au primit cel puţin o doză de vaccin. Practic, trebuie să prioritizăm lucrurile în favoarea şi în beneficiul nostru individual şi al comunităţii din care facem parte.
  • În mod deosebit este important ca cei vulnerabili, cei vârstnici, cei cu afecţiuni cronice să meargă să se vaccineze pentru că, în felul acesta, se vor proteja mai mult de formele grave de îmbolnăvire. De asemenea, tinerii trebuie să se vaccineze şi de asemenea elevii care merg în colectivitate, care interacţionează – trebuie să se vaccineze. Avem două vaccinuri autorizate pentru grupa de vârstă 12-17 ani inclusiv, vaccinurile de la compania BioNtech/Pfizer şi vaccinurile de la compania Moderna”, a spus medicul militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like