Pictura „Nudul singuratic ghemuit”, de Picasso, descoperită cu ajutorul inteligenței artificiale sub o altă lucrare a artistului

157 de vizualizări
Nudul singuratic ghemuit/ foto: Oxia Palus
“Nudul singuratic ghemuit” / Foto: Oxia Palus
Când a pictat „Masa orbului” în 1903, Pablo Picasso a acoperit o altă lucrare. După mai bine de un secol, nudul ghemuit al unei femei a fost dezvăluit prin utilizarea inteligenței artificiale, scrie publicația Cultura la dubă.

Lucrarea ascunsă a lui Picasso este acum accesibilă publicului datorită companiei Oxia Palus, fondată de neurologul Anthony Bourached și de fizicianul George Cann, doctoranzi în machine learning la University College London (UCL), care se ocupă de ”aducerea la viață a lucrărilor pierdute”, potrivit unui comunicat de presă citat de CNN.

Cercetătorii de la University College London au recreat tabloul folosind un algoritm care a studiat zeci de picturi ale lui Picasso și care s-a antrenat în stilul artistului spaniol. Supranumită „Nudul singuratic ghemuit”, lucrarea ascunsă a devenit o pictură în sine după ce a fost așezată pe o pânză, folosindu-se de tehnologia de printare 3D.

Citește articolul integral pe Cultura la Dubă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like