Plățile împrumuturilor studențești din SUA au fost amânate pentru încă patru luni. Joe Biden a acceptat să taie câte 10.000 de dolari din datoriile fiecărui student care a făcut împrumut pentru studii

165 de vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Plățile federale ale împrumuturilor studențești din SUA vor fi amânate până la 31 ianuarie 2022, după cum a anunțat Departamentul Educației săptămâna trecută, potrivit publicației 19FortyFive. Cu toate acestea, departamentul a subliniat că amânarea actuală va fi „amânarea finală”, iar plățile împrumuturilor vor continua să fie colectate în mod normal pe 1 februarie anul următor. Înainte de anunț, moratoriul plăților urma să expire la 30 septembrie 2021.

Secretarul Educației, Miguel Cardona, a declarat în legătură cu acest aspect că „a fost o linie de salvare care a permis milioanelor de americani să se concentreze asupra familiilor lor, sănătății și finanțelor în loc de împrumuturile studențești în timpul urgenței naționale”.

Prelungirea de patru luni este o victorie majoră pentru susținătorii de reducere a datoriilor. Mulți democrați din aripa progresistă a partidului l-au presat pe președintele Joe Biden să prelungească moratoriul în timpul noului val de cazuri COVID-19, după cum precizează sursa citată anterior.

Amânarea plăților de împrumuturi studențești federale a început în martie 2020, când o prevedere care întrerupe plățile până în septembrie 2020 a fost inclusă în Legea CARES. În septembrie, deoarece moratoriul expira, președintele de atunci Donald Trump l-a extins până la 31 ianuarie prin ordin executiv. După ce a intrat în funcție, președintele Biden a prelungit pauza din nou până la 30 septembrie.

Într-o declarație comună, liderul majorității Senatului, Chuck Schumer, senatoarea Elizabeth Warren și reprezentanta Ayanna Pressley i-au cerut lui Biden să anuleze datorii de 50.000 de dolari pentru fiecare student din Statele Unite, pentru că o astfel de acțiune ar reduce inegalitatea economică și ar beneficia în mod disproporționat studenții minoritari.

Biden nu a fost de acord cu propunerea de 50.000 de dolari, dar a spus că va susține o scădere de 10.000 de dolari pentru fiecare student împrumutat.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce își doresc rectorii să fie veșnici. Sociologul Marian Preda, rectorul Universității din București: Poți să mărești mai mult decât trebuie salariile, să angajezi oameni care îți sunt loiali / Nu este moral ca o universitate să aibă aceeași persoană la conducere timp de 17 sau de 22 de ani, așa cum se va întâmpla dacă legea e votată în varianta actuală

„Dacă vrei într-un fel sau altul să influențezi pe votanți, poți să mărești mai mult decât trebuie salariile. Poți să angajezi timp de 4 ani oameni care îți sunt loiali…
Vezi articolul