Pregătire online gratuită pentru Bacalaureat, anunțată de Universitatea de Vest pentru elevii de clasa a XII-a

4.038 de vizualizări
Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com
Elevii de clasa a XII-a pot face pregătire pentru Bacalaureat prin programele special dezvoltate de Universitatea de Vest din Timișoara. Cursurile încep săptămâna aceasta și durează 3 luni, se arată într-un comunicat de presă al universității.

Pregătirea pentru examenul de bacalaureat se va realiza online, în fiecare sâmbătă, începând cu data de 9 aprilie și până pe 18 iunie, la toate disciplinele pentru care se susţin probe scrise de examen.

Orarul arată în felul următor:

  • între orele 9.00 – 10.30, pregătire la Limba şi literatura română;
  • între 10.45 – 12.15, Matematică (nivel M1 şi M2) şi Istorie;
  • între orele 12.30 – 14.00, Biologie (Biologie vegetală şi animală şi Anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană); Chimie organică şi anorganică, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Sociologie.

De asemenea, elevii vor acea acces şi la o platformă cu materiale de pregătire şi teste de antrenament elaborate de cadre didactice universitare, pentru fiecare probă scrisă a examenului de bacalaureat. Mai multe detalii aici.

„Participarea la aceste activităţi de pregătire intensivă a examenului de bacalaureat, realizate la UVT, este gratuită şi deschisă tuturor elevilor din România. Elevii interesaţi şi motivaţi pentru rezultate cât mai bune se vor întâlni cu mentori de excepţie, recomandaţi de UVT pentru pregătirea la standarde înalte. Succesul la examenul de bacalaureat, ca şi în admiterea la facultate, din această vară, se construieşte chiar de azi, la UVT”, a spus rectorul Marilen Pirtea.

Foto: © Andreaobzerova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Bună ziua!!Aș dori și eu să particip la această pregătire???M-ar interesa și pe mine să particip!!!Dacă se poate,mulțumesc frumos!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Educația este domeniul unde românii doresc cel mai mult ca statul să crească nivelul cheltuielilor / Calitatea profesorilor și eforturile elevilor – percepute drept cei mai importanți factori pentru succesul școlar, într-un sistem “subdezvoltat cronic” – raport

Cei mai mulți români percep că sistemul de educație îi favorizează pe elevii din mediile favorizate, iar problemele de echitate “combinate cu prezența unei legături intense între nivelul de educație…
Vezi articolul