Preînscriere online pentru admiterea la studii de licență și master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București

711 vizualizări
Foto: © Gicamatescu | Dreamstime.com
Elevii de clasa a XII-a și studenții în ani terminali care își doresc să continue studiile la Facultatea de Științe Politice a UB se pot preînscrie online pentru admiterea la studii universitare de licență și master. Etapa de preînscriere a fost deschisă luni, 15 februarie 2021 și se va încheia sâmbătă, 15 mai 2021, a anunțat Universitatea din București într-un comunicat de presă.

Pentru preînscriere, viitorii studenți și masteranzi trebuie să depună online o scrisoare de intenție de aproximativ 500 de cuvinte, redactată în limba programului de studiu ales (română, engleză sau franceză) care să reflecte interesul pentru domeniul de studii, precum și adecvarea proiectului intelectual la profilul FSPUB. 

În cazul în care un candidat se înscrie la mai multe programe de studii, va trebui să redacteze câte o scrisoare pentru fiecare dintre acestea, în limba de funcționare a programului de studiu. Pe lângă scrisoarea de intenție, candidații trebuie să completeze formularul disponibil aici și să anexeze, în funcție de specificul ciclului pentru care aplică (licență sau master), documentele menționate aici, la secțiunea Dosarul de concurs.

De asemenea, pentru a veni în întâmpinarea interesului candidaților la admitere, Facultatea de Științe Politice a Universității din București le pune la dispoziție pe site-ul propriu, www.fspub.unibuc.ro/admitere, informații detaliate despre procedura de preînscriere, precum și despre programele de studii oferite, numărul de locuri sau oportunitățile vieții de student la FSPUB.

Nu în ultimul rând, membrii Facultății de Științe Politice a Universității din București desfășoară, în perioada 15 februarie – 15 mai 2021, campanii online de informare în licee. Informații despre modalitatea de înscriere a liceelor în campania de informare pot fi solicitate de persoanele interesate la adresa de mail cristian.preda@unibuc.ro.

Înființată în anul 1991, Facultatea de Științe Politice a Universității din București propune studenților cursuri în limba română, engleză și franceză, susținute de cadre didactice cu o bună reputație națională și internațională și cu studii în universități prestigioase din Franța, Belgia, Statele Unite ale Americii, Ungaria, Italia și România.

Astfel, un viitor student poate opta pentru programul de Științe Politice, disponibil în română, engleză și franceză, pentru programul de Relații Internaționale și Studii Europene, disponibil în limba engleză sau pentru cel de Studii de Securitate, limba română ca limbă de predare.

Pentru masteranzi, Facultatea de Științe Politice a Universității din București pune la dispoziție două programe în limba engleză, Comparative politics și, respectiv, International Public Affairs, programul în franceză Politique en Europe, organizat împreună cu École des hautes études en sciences sociales Paris (EHESS Paris) și trei programe de master în română: Studii Europene, Politica Egalității de Șanse și Relații Internaționale.

Actualmente, trei din cei patru secretari de stat din Ministerul de Externe sunt absolvenți ai FSPUB. Foștii studenți au ocupat numeroase alte demnități publice: unii au devenit miniștri sau deputați europeni, alții sunt ambasadori ori funcționari în instituțiile europene – la Parlament, la Comisie sau la Consiliul UE –, unii au îmbrățișat angajarea civică – în ONG-uri sau fundații –, alții lucrează în presă ori în corporații, în primării sau agenții ale statului, în importante universități sau centre de cercetare din lume.

Universitatea din București va comunica în mod constant informații cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii: www.admitere.unibuc.ro și pe conturile de Facebook, Instagram și YouTube


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like