Două mari universități americane plănuiesc să solicite centre proprii de vaccinare, din toamnă. Vaccinarea ar deveni obligatorie pentru cei peste un milion de studenți și angajați, dacă vor să revină fizic în campusuri

670 de vizualizări
Sursă foto: Google Earth
California State University (Universitatea de Stat din California) și University of California (Universitatea California) plănuiesc să le ceară studenților și angajaților să fie vaccinați împotriva COVID-19 dacă vor să se întoarcă fizic în campusurile universitare la toamnă, scrie CNN, citând un comunicat de presă comun al celor două universități.

„Cei care nu au primit vaccinul, care nu se vaccinează la centrele deschise în campus și care nu pot prezenta un certificat de vaccinare vor trebui să se conformeze regulilor de prevenire a răspândirii COVID-19”, se arată în decizia universităților.

Dacă studenții sau angajații nu se pot vaccina din motive medicale, atunci ei trebuie să aducă dovada de la doctor că sunt exceptați de la vaccinare.

California State University (CSU) este a patra universitate ca dimensiune din Statele Unite, având peste 480.000 de studenți și 23 de campusuri universitare. La rândul său, Universitatea California (UC) are peste 280.000 de studenți cazați în 10 campusuri universitare.

„Împreună, CSU și UC au peste un milion de studenți și angajați în 33 de campusuri universitare, astfel că această strategie de vaccinare împotriva COVID-19 este cea mai mare la nivel universitar în SUA”, a precizat rectorul Joseph I. Castro al Universității de Stat din California.

În documentul citat, universitatea răspunde unui set de întrebări (FAQ):

 1. Trebuie să fiu vaccinat pentru a merge la școală?
  • Persoanele fizice, inclusiv personalul și studenții, trebuie să primească vaccinul COVID-19 pentru a putea accesa personal facilitățile și programele universitare, cu excepția cazurilor care sunt exceptate sau scutite medical și care au prezentat un formular de declinare la Autoritatea de vaccinare locală.
 2. Cum voi ști dacă colegii mei, profesori sau studenți, sunt nevaccinați?
  • Universitatea nu va dezvălui statutul individual de vaccinare al personalului, al stagiarilor sau al studenților, colegilor de muncă sau colegilor de studiu; cu toate acestea, organizații terțe, anumite instituții pot distribui însemne cum ar fi insigne, autocolante sau alte lucruri care să indice asta, pe care persoanele vaccinate le pot folosi pentru a arăta că au primit vaccinul.
 3. Sunt imunocompromis și mi s-a spus că vaccinarea nu mă poate proteja pe deplin. Cum mă pot proteja atunci când Universitatea nu solicită vaccinarea întregului personal, a cursanților și a studenților?
  • Vă rugăm să contactați biroul local de servicii pentru persoanele cu handicap, pentru a discuta situația dvs. și cazările rezonabile.
 4. Dacă primesc o scutire medicală și refuz vaccinul, ce „măsuri compensatorii” se vor aplica pentru mine?
  • În prezent, toți angajații, stagiarii și studenții trebuie să se conformeze ordinelor de sănătate date de autoritățile statale și locale și cu politicile specifice ale campusului privind intervențiile non-farmaceutice, inclusiv echipamentele de protecție personală sau acoperirea feței, distanțarea socială și fizică, spălarea frecventă a mâinilor, curățarea și dezinfectarea regulată și teste de supraveghere de rutină. Măsuri suplimentare de siguranță, cum ar fi carantina la sosirea inițială în campus și frecvența crescută a testelor de supraveghere, pot fi considerate necesare de către autoritățile locale de sănătate publică, sau Autoritatea pentru vaccinare a universității. În acest caz, persoana care a primit o excepție sau o scutire medicală aprobată și a depus un formular de declinare către Autoritate va fi informată cu privire la cerințele suplimentare.
 5. Cum va funcționa aplicarea deciziei în cazul celor care nu pot participa la programele de studii?
  • Se vor depune eforturi pentru a încuraja participarea la procesul de educație și fie primind vaccin, fie refuzând vaccinul după ce a primit o excepție sau o scutire medicală aprobată. Celor care, în urma acestor eforturi, nu participă în totalitate, li se va interzice accesul personal la facilitățile și programele universității și pot experimenta consecințele care derivă de aici.
 6. Cum va acorda prioritate Universitatea celor eligibili pentru a primi vaccin?
  • Distribuția va fi organizată la nivel local și de stat, în conformitate cu indicațiile federale și de stat.
Descarcă propunerea de regulament de la Universitatea California.

Sursă foto: Google Earth


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației recunoaște oficial atacul la vechimea profesorilor greviști, executat de Guvernul Ciucă prin ordonanța dată în plin conflict de muncă. Instituția modifică în premieră condițiile de participare la examenele de grad didactic, cu o derogare de 22 de zile din vechimea necesară

Ordonanța de urgență 42/2023 dată de Guvern în plină grevă a profesorilor, care a intrat în vigoare joi, 25 mai, le afectează vechimea la catedră profesorilor participanți la grevă, iar…
Vezi articolul

Scriitorul Pascal Bruckner, mesaj pentru studenți la deschiderea anului universitar, la Universitatea de Vest din Timișoara: Nu este adevărat că „the sky is the limit”, oamenii sunt ființe „imperfecte și limitate, dar, în loc să încerci să fii bun în toate, trebuie să fim excelenți în cel puțin un domeniu” / „Încercați să rămâneți vii până în ultima clipă”

„Toți avem limite, nu este adevărat că „the sky is the limit”. Nu, suntem ființe umane, imperfecte și limitate. Dar, în loc să încerci să fii bun în toate domeniile,…
Vezi articolul