Premierul britanic, avertisment asupra influenței toxice a rețelelor sociale. Keir Starmer a dat exemplu în Parlament serialul „Adolescence”: Avem o problemă în creștere / Violența comisă de tineri este abominabilă

730 de vizualizări
Foto: EPA/Betty Laura Zapata / POOL via AGERPRES
Prim-ministrul britanic, Keir Starmer, a declarat că este necesar ca Parlamentul și alte autorități să intervină în fața „unei probleme emergente și în creștere”, evidențiată de noul serial de televiziune „Adolescence”, relatează BBC.

Serialul în patru episoade, co-scris și interpretat de actorul Stephen Graham, urmărește drama unei familii a cărei viață este distrusă după ce fiul adolescent este arestat pentru uciderea unei colege. Lansat săptămâna trecută, „Adolescence” analizează influența negativă a rețelelor sociale și a figurilor misogine din mediul online asupra tinerilor. Producția a fost cea mai vizionată emisiune pe Netflix la nivel global în weekendul trecut, conform sursei citate.

Keir Starmer a precizat că el și familia sa urmăresc serialul, după ce subiectul a fost adus în discuție în cadrul sesiunii de întrebări adresate premierului de către deputata laburistă Anneliese Midgley. Aceasta a atras atenția că seria pune în lumină problema radicalizării masculine online și a violenței împotriva fetelor.

Scriitorul Jack Thorne, unul dintre creatorii „Adolescence”, a declarat că obiectivul său și al lui Graham a fost să realizeze un serial care „provoacă discuții și generează schimbare”, mai notează BBC. „Îmi doresc să fie vizionat în școli, îmi doresc să fie vizionat în Parlament. Este crucial, pentru că această problemă nu va dispărea, ci se va agrava”, a spus Thorne, subliniind că astfel de producții pot deschide dialogul asupra pericolelor culturii incel.

În cadrul unui discurs în Camera Comunelor, Midgley a evidențiat popularitatea serialului și a subliniat că acesta aduce în prim-plan fenomenul influenței toxice asupra tinerilor bărbați. „Creatorii emisiunii cer proiecții oficiale pentru a iniția schimbarea. Prim-ministrul ar trebui să sprijine această campanie pentru a combate misoginia toxică și pentru a oferi tinerilor modele masculine pozitive”, a declarat aceasta, potrivit BBC.

Starmer a răspuns afirmativ, menționând că și în casa sa se urmărește „Adolescence”, alături de copiii săi de 16 și 14 ani. El a descris violența comisă de tineri influențați de conținutul online drept „abominabilă” și a subliniat că guvernul ia măsuri concrete, inclusiv prin echipe specializate pentru infracțiuni sexuale în cadrul forțelor de poliție. Totuși, premierul a recunoscut că problema este una culturală și că este nevoie de un efort colectiv pentru a o combate.

Declarațiile lui Starmer vin în contextul în care fostul selecționer al Angliei, Gareth Southgate, a vorbit despre masculinitate și pericolele „manosferei”, adică rețeaua de propagare a ideilor misogine. În cadrul conferinței anuale Richard Dimbleby Lecture, organizată de BBC, Southgate și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că tinerii petrec prea mult timp jucându-se, pariind și consumând pornografie, subliniind necesitatea unor modele de urmat dincolo de influenceri online.


4 comments
  1. Serialul este de fapt o fenta. Adevărată problema cu adolescenții în UK e radicalizarea adepților “religiei păcii” și a “ultimei generații”

    Da, andrew tate e rău… Pentru cine nu a înțeles mesajul lui.

  2. Mda….mai e pe grupuri de părinți întrebarea “O să vizionați acest film sau nu?”. Utilizarea tel. la șc e pentru ușurința muncii unor prof., nu pt beneficii aduse copiilor. Eu nu cred că e necesar la șc…., cat de des să ai aceste metode interactive pe săpt in clasă încât să justifice folosirea mobilului?! Poate sta la cutie, la fișet, uitat în ghiozdan sau pur și simplu acasă, dacă tot părinții nu se pot retine de la a oferi acest risc in mana copiiilor lor.
    Da abominabil…..adolescentii furați de online nu își dau seama de realismul faptelor lor, că sunt reale, nu vreo scenă dintr-un short tâmpit…MARE GRIJĂ!

  3. știm și la ce ne ajută ca știm?! ferească dzeu sa le interzicem telefoanele la liceu….apare vreo mamițica iritata sau vreun orof care fix atunci vrea sa lucreze la clasa cu el …ipocrizie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Planurile-cadru: Geografia, disciplină de Bacalaureat, “trebuie să se regăsească în toți anii de studiu, iar la clasa a XII-a să fie 2 ore pe săptămână” – memoriul unei filiale a Societății de Geografie din România

Propunerile de planuri-cadru includ prea puține ore de geografie, disciplină de Bacalaureat pentru care, la liceele teoretice, e menționată o singură oră pe săptămână în clasa a XII-a, atrage atenția…
Vezi articolul

Se poate învăța și fără meditații, spune directoarea Ionela Neagoe: Trebuie oprită această nebunie. Părinții să înțeleagă că această nevoie este doar a lor, nu și a copiilor

Ionela Neagoe, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din București, a declarat, pentru Observator News, că „se poate învăţa şi fără meditaţii”. Profesoara este de părere că „trebuie oprită această nebunie” și…
Vezi articolul

Capitala intră în scenariul roșu. Incidența COVID a depășit pragul de 3 la mie / Începând de luni, școlile cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă în online / Restricții pentru restaurante, cinematografe, săli de fitness

Rata de incidență COVID în București a depășit pragul de 3 la mie, astfel că, începând de luni, școlile cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă…
Vezi articolul