Premierul Cîțu, după ce rata de infectare a depășit 6 la 1000 în București: “Școlile nu se închid în acest moment”

1.860 de vizualizări
Florin Citu / Foto: Captura Facebook.com
În București “nu se închid școlile. Școlile rămân în continuare. Știți foarte bine că nici la Timișoara nu s-au închis școlile. Școlile nu se închid în acest moment”, a spus, marți, premierul Florin Cîțu, după ce rata de infectare a depășit 6 la 1000 în București.

El a declarat că această rată este doar una dintre chestiunile avute în vedere când se analizează decizia de carantinare într-o localitate și i-a îndemnat pe bucureșteni să “nu asculte scenarii” și să aștepte deciziile oficiale.

De notat că la Timișoara, caz la care a făcut referire premierul Cîțu, Opinia Timișoarei notează că școlile au fost online, sâmbătă seara se anunța revenirea la predarea față în față, pentru ca duminică Inspectoratul Școlar să anunțe că școala rămâne online.

Declarațiile complete:


3 comments
  1. Câtă inconsecvență!! Nici nu e de mirare că sistemul de educație este la pământ. Și problema e sus, nu la profesori! Problema e în minister și în inspectorate, de unde se revarsă incompetența multora ajunși acolo în posturi călduțe, că la catedră e greu…

  2. Va incalcati propriile legi si norme.
    Apoi jigniti cetățenii ca nu respectă regulile.
    Asta nu e o joacă politică sunt vieți omenești in joc!
    Roi de lăcuste, asta sunteti!
    Neofanarioti năimiți fără urmă de competențe…
    Vatafi de pripas ce batjocoriți legea.( Propria lege)
    Fricoși si panicați de procentajul politic ( carantinati dacă asa zice legea)
    Dacă ati mintit cu procentul de 6 la mie schimati legea si explicati de ce ati mințit.
    Nu toti sunt neinstruiți in țara asta.
    Masa critică se acumulează deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii care dau admitere la clasa a V-a pentru clasele cu predare într-o limbă străină intensiv/bilingv nu pot aplica la mai multe școli, ca până acum, după ce Ministerul a decis că subiectele sunt unice și se dau în aceeași zi / Mâine, 9 iunie, este examenul pentru clasele de limba engleză

Un ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial în luna aprilie, stabilește că “testul de competențe lingvistice pentru admiterea în clasa a V-a la clasele cu predare într-o limbă străină…
Vezi articolul

Termenul de încheiere a mediilor pe Semestrul I, prelungit cu “o lună-două”, dacă sunt prea mulți elevi cărora nu le pot fi încheiate mediile din cauza lipsei accesului la școala online, anunță ministrul Sorin Cîmpeanu

Termenul de încheiere a mediilor pe Semestrul I ar putea fi prelungit peste cel prevăzut acum în Regulamentul de Funcționare a Școlilor, cu “o lună-două”, dacă sunt prea mulți elevi…
Vezi articolul

Practica didactică în România nu reflectă obiectivele de învățare din curriculumul național, carierei didactice îi lipsesc trăsături-cheie ale unei profesii cu înaltă calificare, evaluarea competențelor profesionale nu se bazează suficient pe dovezi – raport-diagnostic al OCDE

Obiectivele curriculumului bazat pe competențe nu este reflectat nici acum în practica didactică, în condițiile în care au existat formări în domeniu, potrivit raportului-diagnostic realizat de Organizația pentru Cooperare și…
Vezi articolul

Profesorii cer aplicarea de luna aceasta a grilei de salarizare aprobată cu Ministerul Educației. „Sub această limită nu avem ce discuta” – anunță liderul sindical Marius Nistor, la intrarea la discuții cu premierul care tocmai a adoptat OUG-ul cu majorări salariale respinse de profesori

Premierul Nicolae Ciucă a chemat sindicatele din educație la discuții, la Palatul Victoria, abia după ce a aprobat într-o ședință extraordinară de Guvern organizată astăzi, 1 iunie 2023, o Ordonanță…
Vezi articolul

Profesorul Mircea Bertea: Dacă ministerul nostru ar avea inteligența pedagogică să lase școlilor autonomie, să-și organizeze orarul, predarea și învățarea așa cum cred de cuviință, lucrurile ar putea să se desfășoare mult mai bine

„Ar trebui să regândim și noi puțin școala și orele. Dacă ministerul nostru ar avea inteligența pedagogică să lase școlilor autonomie, să-și organizeze orarul, predarea și învățarea așa cum cred…
Vezi articolul