Premierul Ciucă de Ziua Copilului: Din păcate, pentru mulţi copii şi tineri din România, greutăţile încep prea devreme – fie că nu au familie, nu pot merge la şcoală sau sunt nevoiţi să muncească pentru a supravieţui

325 de vizualizări
Foto: captura gov.ro
„Din păcate, însă, pentru mulţi copii şi tineri din România, greutăţile încep prea devreme – fie că nu au familie, suferă de nenumărate lipsuri, nu pot merge la şcoală, au fost abuzaţi sau sunt nevoiţi să muncească pentru a supravieţui”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, miercuri, într-un mesaj cu ocazia Zilei Copilului, potrivit Agerpres.

Şeful Executivului subliniază nevoia de sprijin pentru copiii şi tinerii din categoriile vulnerabile, cei care suferă de multe lipsuri.

„Mai ales pentru ei, suntem datori să intervenim pentru a le oferi şansa să trăiască într-o societate care le poartă de grijă, îi respectă şi le acordă oportunităţi egale. Cu finanţare de la bugetul de stat şi din fonduri europene, Guvernul lucrează îndeaproape la programe dedicate copiilor, o atenţie deosebită fiind acordată celor din categorii de risc.”

Premierul a mai spus că „educaţia schimbă destine, consolidează societatea, dezvoltă naţiunea. Este temelia unui viitor mai bun. Copiii de astăzi vor face faţă mai bine ca adulţi transformărilor sociale dinamice şi situaţiilor de viaţă mereu în schimbare dacă îi vom educa să fie deschişi noilor perspective, să accepte şi să respecte diversitatea, să fie solidari şi empatici”.

Totodată, premierul punctează, în actualul context, importanţa acordării de sprijin copiilor ucraineni refugiaţi în România.

“În ultimii ani am trecut împreună prin pandemie, conflicte militare şi crize care şi-au lăsat amprenta asupra noastră şi a copiilor noştri. Astăzi, în ziua care le este dedicată, le mulţumim că există şi că ne bucură. Iar zecilor de mii de copii ucraineni care astăzi învaţă, se joacă şi cresc în România, la adăpost de ororile războiului care le-a alungat familiile, să le oferim împreună alinarea noastră, solidaritatea şi garanţia că se pot dezvolta în siguranţă în ţara care şi-a deschis inima şi porţile pentru ei”, afirmă Ciucă.

  • Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Pe data de 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a scris în pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. În plus, în aceste zile, jurnalista Emilia Șercan susține că a primit mai multe amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook Messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private, făcute în urmă cu 20 de ani și despre care jurnalista spuen că i-au fost furate dintr-un dispozitiv electronic. Șercan spune că a trimis către poliție o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook messenger, care includea și pozele personale, iar după o zi mesajul trimis poliției prin Whatsapp a apărut pe un site din Republica Moldova.
  • Analiza tezei de doctorat de către CNATDCU – singura instituție care poate da verdict de plagiat și poate cere retragerea titlului academic, pornită după mai multe sesizări în luna ianuarie 2022, a fost blocată chiar de premierul Ciucă, printr-o acțiune în instanță a acestuia.

3 comments
  1. Mascariciule , ia-l si pe aratarea mumificata de la educatie si ascundetiva intr o gaura ca va ia lunea cu pietre maimutoilor !

  2. Da,ma bucur ca ati realizat si voi cum o duc tinerii saraci.Dar vorbele goale pe care le stim si le auzim mereu nu merg.Faptele trebuie sa conteze.Ca ne am saturat de palavre si taclale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatele FSLI trag de timp pentru Guvern. Anunță că vor protesta dacă Executivul nu vine cu soluții la problemele salariale ale angajaților din Educație până la 1 martie, deși termenul a fost depășit săptămâna aceasta

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) anunță că a stabilit un calendar de proteste dacă, până cel mai târziu la data de 01.03.2023, Guvernul României nu va prezenta soluțiile concrete…
Vezi articolul

Eduard Novak, propunerea pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, singurul campion paralimpic din istoria României: Sportul mă defineşte, mă determină să-mi depăşesc orice limită

Eduard Novak, propunerea UDMR pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, este preşedintele Federaţiei Române de Ciclism şi singurul campion paralimpic din istoria României. Novak, în vârstă de 44…
Vezi articolul

VIDEO Cîmpeanu: Tezele vor fi eliminate de anul viitor. Susțin o evaluare standardizată și digitalizată la începutul și la finalul anului școlar / Structura va fi organizată pe module de 6-7-8 săptămâni de învățare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat noua structură a anului școlar, care va avea module de învățare de 6-7-8 săptămâni, alternate cu vacanțe scurte, potrivit declarațiilor de presă susținute la…
Vezi articolul