Preşedinta Comisiei Europene, mesaj către profesori, după asasinatul din Franţa: Fără cadre didactice nu există cetăţeni. Fără ele nu există democraţie

5.080 de vizualizări
Ursula von der Leyen / Foto: ec.europa.eu
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a adresat sâmbătă ‘gândurile’ sale profesorilor ‘din Franţa şi din toată Europa’ după decapitarea unui profesor de istorie de la un colegiu dintr-o suburbie vestică a Parisului, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Am aflat cu oroare despre asasinarea unui profesor la Conflans-Sainte-Honorine. Adresez condoleanţele mele familiei sale şi francezilor. Gândurile mele se îndreaptă de asemenea către cadrele didactice din Franţa şi din întreaga Europă. Fără ele nu există cetăţeni. Fără ele nu există democraţie‘, a scris ea într-un mesaj transmis prin Twitter.

Decapitarea acestui profesor, care a arătat elevilor săi caricaturi ale profetului Mahomed, potrivit primelor elemente ale anchetei, a provocat un şoc în Franţa. Preşedintele Emmanuel Macron a calificat faptele drept ‘atentat terorist islamist’.

După atacul comis vineri în jurul orei 17:00 (15:00 GMT) în apropiere de clădirea şcolii, o anchetă a fost deschisă pentru ‘asasinat în legătură cu o acţiune teroristă’ şi ‘asociere teroristă criminală de răufăcători’ de către Parchetul naţional antiterorist francez.

Identitatea atacatorului, care a strigat ‘Allah Akbar’ înainte de a fi împuşcat de poliţişti, a fost confirmată de anchetatori: un tânăr cecen rus, în vârstă de 18 ani, născut la Moscova.

În total au fost reţinute nouă persoane în cadrul anchetei, scrie Agerpres.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Streinu-Cercel, despre evoluția „dromader” a epidemiei: Acum noi vedem capul, în lunile iulie – august va fi acalmie, după care din septembrie – octombrie încolo va apărea cocoaşa cămilei

Directorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase “prof. Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a estimat joi seara că, în contextul pandemiei de COVID-19, românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre…
Vezi articolul