Președintele Iohannis, la finalul summitului UE: 79,9 miliarde de euro pentru România / Banii vor fi folosiți inclusiv pentru a construi școli

2.032 de vizualizări
Foto: presidency.ro
Președintele Klaus Iohannis a menționat școlile printre instituțiile care vor primi bani din pachetul de recuperare economică pe care România îl va obține, conform negocierilor desfășurate în ultimele zile la Bruxelles. Șeful statului a declarat marți dimineață, la sfârșitul Consiliului European carea început vineri, că România a obținut 79,9 miliarde de euro din planul de recuperare de 750 de miliarde și bugetul multianual 2021-2027 al UE, în valoare de 1.074 miliarde de euro, după cum relatează G4Media.

Klaus Iohannis a declarat, între altele:

 • Iată că, după discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare.
 • Vom folosi această sumă de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice.
 • Este, de asemenea, foarte important de știut că o parte semnificativă din acești bani vor fi folosiți pentru relansare, pentru revigorare economică.

Fondul de redresare economică agreat de liderii UE, de 750 de miliarde de euro, va fi compus din 390 de miliarde de euro sub formă de subvenții și 360 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Aceste sume se vor alătura celor aproximativ 1.000 de miliarde de euro care vor forma bugetul UE pe următorii 7 ani.

Citește mai mult pe G4Media.ro


4 comentarii
 1. 80 de miliarde posibile nu la dispozitie.
  Din aceștia 20 de miliarde sunt de fapt împrumuturi.
  Iar de restul se va ocupa birocratia guvernanților ca sa nu poată fi accesați.

  Sa ne cumpărăm portofele …vor curge 💰 pe străzi.

 2. Aveti ce sa furati ,Cat o sa mai traim din imprumuturi va da-ti seama ca numai este nici o sansa pentru Romania ,asra nu se datoreaza lui Johannis ,ci si celor dinnainte ,dar si el este ca toti ceilalti ….O sa platim pana la 100 generatie ,daca o sa mai putem .Relansarea economiei spun ei ,pai se ce mama naibii a-ti distrus-o ????Am avut de toate in ’89 ,a-ti facut din tara asta o tara de cersetori ,prostituate pe care zi de zi le promovam ,pentru a trai tinerele fete si tinerii in general se convertesc in cele mai rele categorii ,pentru ca asta li se furnizeaza ,Rusine ,rusine ,rusine atata mai pot spune .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Rezultatele României la testarea internațională TIMSS 2019, care analizează competențele de matematică și științe ale elevilor, sunt anunțate de Universitatea din București. Dragoș Iliescu: România înregistrează cel mai mare procent de analfabetism științific funcțional din UE

Rezultatele obținute de România la TIMSS 2019 vor fi făcute publice marți, 8 decembrie, de Universitatea din București, instituția care a organizat în țară administrarea acestei testări internaționale. Conferința de…
Vezi articolul

Avocatul Poporului solicită organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul: „Reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI”

Organizarea examenului de specialitate pentru medicii care și-au finalizat rezidențiatul „reprezintă un minim ajutor pentru personalul medical epuizat, care lucrează cu cazurile cele mai grave din secțiile ATI, dar și…
Vezi articolul

Cercetătorul Octavian Jurma critică anunțul ministrului Educației, care a spus că peste 77% dintre părinții chestionați nu vor ca elevii să fie vaccinați: „Astfel de statistici te dezarmează”

Astfel de statistici te dezarmează, a scris pe Facebook cercetătorul Octavian Jurma, după anunțul public al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcut în conferință de presă miercuri, că peste 77% dintre…
Vezi articolul