Președintele Iohannis vizitează astăzi Școala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău. Va participa și ministrul Cîmpeanu

575 de vizualizări
Sursă foto: presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis va vizita, marţi, Şcoala Gimnazială nr. 11 din Municipiul Buzău, în contextul Zilei Mondiale a Mediului şi a Zilei Învăţătorului, anunţă Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres. Va participa și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, conform unui anunț.

Potrivit sursei citate, Şcoala Gimnazială nr. 11 reprezintă un model pentru alte instituţii de învăţământ din România, având în vedere că „îmbină calitatea educaţiei oferite elevilor cu componente specifice şcolilor verzi”, iar „clădirile unităţii de învăţământ includ o serie de elemente de infrastructură şcolară sustenabilă”.

Administraţia Prezidenţială menţionează că Raportul „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”, axa verde a Proiectului România Educată, cuprinde numeroase măsuri pentru dezvoltarea unei infrastructuri şi a unei culturi şcolare sustenabile.

Raportul Administraţiei Prezidenţiale s-a aflat în consultare publică în prima parte a anului 2022, forma sa actuală urmând să fie disponibilă marţi pe site-ul instituţiei, mai arată sursa citată.

„Obiectivul general al raportului este ca şcolile să devină exemple de bune practici în materie de sustenabilitate pentru a inspira elevii – ca viitori cetăţeni activi – să adopte un comportament adecvat de protecţie a mediului. Beneficiile unei infrastructuri educaţionale „verzi” sunt multiple şi generează o creştere a stării de bine a elevilor şi a profesorilor, precum şi o creştere a calităţii învăţării. În plus, şcolile eficiente energetic pot contribui substanţial la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, la reducerea consumului de energie şi, implicit, a cheltuielilor cu energia în unităţile şcolare”, precizează Administraţia Prezidenţială.


1 comment
  1. Expozitie de mobila televizata la Buzau. Asortata cu cel mai incompetent ministru al educatiei. Ciolacu si echipa de masoni de Buzau au pierdut ocazia vad sa faca o hora pesedisto-penelista la munte pentru combaterea schimbarilor climatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Dan Barna, despre proiectul legii educației sexuale în școli: Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților / Obligăm în continuare generații de tineri și tinere să facă lecția de educație sexuală în spatele școlii sau în toaletă

Trebuie să ne gândim la copii și nu la himerele medievale ale părinților, a declarat luni liderul USR-PLUS, Dan Barna, despre legea care introduce educația pentru sănătate și implicit educația…
Vezi articolul