Preşedintele Iohannis vizitează, joi, un centru privat de formare profesională pentru adulți de la Constanța

314 vizualizări
Foto: captură – Administrația Prezidențială a României / Facebook.com
Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, joi, un centru privat de formare profesională de la Constanţa, a informat Administraţia Prezidenţială, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, formarea competenţelor pentru tranziţia climatică şi cooperarea internaţională în materie de educaţie pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat.

„Având în vedere atingerea neutralităţii climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piaţa muncii pentru profesionişti în domeniul energiei verzi este în creştere. Nevoia de a găsi specialişti calificaţi este resimţită inclusiv de cetăţenii interesaţi de investiţii în energie regenerabilă pentru propria locuinţă”, arată Administraţia Prezidenţială.

Sursa citată informează că în cadrul şcolii de la Constanţa sunt predate cursuri pentru calificarea şi recalificarea adulţilor, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană şi energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanţi, iar mii de persoane din România şi din străinătate urmează anual cursurile şi ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa, menţionează sursa citată.

Totodată, centrul primeşte în vizită şi elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaţionale privind schimbările climatice şi mediul în şcoli, inclusiv Săptămâna Verde.

„Securitatea energetică şi posibilitatea ca cetăţenii să poată beneficia de energie la un preţ accesibil sunt esenţiale pentru bunăstarea şi dezvoltarea societăţii noastre şi depind în mare măsură de reuşita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investiţiile în noi capacităţi de producţie a energiei regenerabile, aşa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale”, arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis susţine învăţarea continuă, o componentă importantă a proiectului „România Educată”, şi un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realităţi.

„Dezvoltarea competenţelor necesare tranziţiei verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competenţelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmăreşte îmbunătăţirea competenţelor şi calificarea forţei de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi”, menţionează Administraţia Prezidenţială.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Aproape toți coordonatorii județeni ai programului de ore remediale cu finanțare europeană de 30 de milioane de euro sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene și au fost singurii candidați pe post – document

Aproape toți coordonatorii județeni (41 din 42) din cadrul Programului național de educație remedială sunt angajați ai inspectoratelor școlare județene, potrivit unui document publicat de Romaniacurata.ro. Potrivit sursei citate, în…
Vezi articolul

BREAKING Școlile din București nu se închid joi. Toate unitățile de învățământ care vor fi secții de votare își suspendă cursurile față în față de vineri, 25 septembrie, până marți, 29 septembrie – Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență și a Ministerului Educației

Modificare de ultimă oră a programului școlilor, cu 4 zile înaintea alegerilor locale: unitățile de învățământ din București nu se mai închid joi, așa cum decisese inițial Comitetul Municipiului București…
Vezi articolul