Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cere ca elevilor cu coronavirus să le fie reprogramate examenele naționale după vindecare

973 de vizualizări
Sursa: Fb / Primarul Tg. Mures, Dorin Florea
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, susţine că municipalitatea asigură condiţiile optime pentru desfăşurarea examenelor de capacitate şi de bacalaureat, însă i-a solicitat ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca elevii cu coronavirus să rămână sub supraveghere medicală, iar examenele să fie reprogramate după vindecarea lor, potrivit Agerpres.

“Am adresat o scrisoare doamnei Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, în care am solicitat clarificări în legătură cu tot ceea ce înseamnă organizarea examenelor de capacitate şi de bacalaureat, măsurile speciale care se impun, precum şi metodologia prin care se desfăşoară examinarea elevilor. Primăria, prin Direcţia Şcoli, se preocupă să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea examenelor. Cel mai important lucru este să oferim, prin măsurile luate, siguranţă şi încredere elevilor, părinţilor şi profesorilor. De asemenea, sunt de părere că elevii infectaţi cu Coronavirus trebuie să rămână în continuare sub supraveghere medicală, iar examenele să fie reprogramate după vindecarea lor”, a afirmat Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

Agerpres amintește că duminică seară ministrul Monica Anisie a declarat la Digi 24 că elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă: “Aceştia (n.r. copii diagnosticaţi cu COVID-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Elevii bolnavi vor da in spital examenul?! Un elev infectat care e speriat de moarte(la propriu!) chiar are chef de examene?

    Mi se pare ca aceste masuri sunt deplasate si discriminatorii. Asa cum Marea Britanie s Olanda au anulat bacalaureatul, putea sa o faca si Romania. La noi insa nu! N-a fost anulat nici macar “examenul” pe care il dau elevii de clasa a IV-a ca sa mearga la scolile “pretentii”. Copilasi de 11 ani vor fi expusi imbolnavirii de parinti rosi de ambitii si profesori lacomi la meditatii iar autoritatile se fac ca nu vad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premieră în ultimii 18 ani: un elev a luat media 10 la sesiunea din septembrie de la Bacalaureat. Rata de promovare a sesiunii de toamnă de la BAC 2020 este de 31,5%

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2020 este de 31,5%, în creștere față sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%), transmite Ministerul Educației într-un comunicat de presă.…
Vezi articolul