Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cere ca elevilor cu coronavirus să le fie reprogramate examenele naționale după vindecare

988 de vizualizări
Sursa: Fb / Primarul Tg. Mures, Dorin Florea
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, susţine că municipalitatea asigură condiţiile optime pentru desfăşurarea examenelor de capacitate şi de bacalaureat, însă i-a solicitat ministrului Educaţiei, Monica Anisie, ca elevii cu coronavirus să rămână sub supraveghere medicală, iar examenele să fie reprogramate după vindecarea lor, potrivit Agerpres.

“Am adresat o scrisoare doamnei Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării, în care am solicitat clarificări în legătură cu tot ceea ce înseamnă organizarea examenelor de capacitate şi de bacalaureat, măsurile speciale care se impun, precum şi metodologia prin care se desfăşoară examinarea elevilor. Primăria, prin Direcţia Şcoli, se preocupă să asigure condiţii optime pentru desfăşurarea examenelor. Cel mai important lucru este să oferim, prin măsurile luate, siguranţă şi încredere elevilor, părinţilor şi profesorilor. De asemenea, sunt de părere că elevii infectaţi cu Coronavirus trebuie să rămână în continuare sub supraveghere medicală, iar examenele să fie reprogramate după vindecarea lor”, a afirmat Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

Agerpres amintește că duminică seară ministrul Monica Anisie a declarat la Digi 24 că elevii care sunt diagnosticaţi cu COVID-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă: “Aceştia (n.r. copii diagnosticaţi cu COVID-19) pot da examenul în condiţii de siguranţă, izolaţi, singuri în sala respectivă. De fapt, şi până acum se putea da examenul de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Metodologia prevede şi acest lucru”.


1 comentariu
  1. Elevii bolnavi vor da in spital examenul?! Un elev infectat care e speriat de moarte(la propriu!) chiar are chef de examene?

    Mi se pare ca aceste masuri sunt deplasate si discriminatorii. Asa cum Marea Britanie s Olanda au anulat bacalaureatul, putea sa o faca si Romania. La noi insa nu! N-a fost anulat nici macar “examenul” pe care il dau elevii de clasa a IV-a ca sa mearga la scolile “pretentii”. Copilasi de 11 ani vor fi expusi imbolnavirii de parinti rosi de ambitii si profesori lacomi la meditatii iar autoritatile se fac ca nu vad!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Bogdan Enescu, antrenorul olimpicilor la Matematică: Nivel absolut jenant al subiectelor grilă pentru BAC 2019. Plus: Au crescut punctajul de la Subiectul I, cel mai ușor. 5 pentru toți elevii

Modelele de subiecte cu cerințe tip grilă pe care Ministerul Educației vrea să le introducă anul acesta la Bacalaureat “sunt făcute în așa fel făcute încât să crească în mod…
Vezi articolul