Primarul înlăturat al localităţii Melitopol îi acuză pe ruşi că îi obligă pe profesori să predea în limba rusă

240 de vizualizări
Foto: © Oleksandr Grybanov | Dreamstime.com
Primarul localităţii ucrainene Melitopol, Ivan Fedorov, răpit de ruşi şi apoi înlăturat de la conducerea oraşului şi înlocuit cu un edil prorus, a acuzat joi că toate școlile din oraş au fost obligate să se redeschidă cu predare în limba rusă, transmite Agerpres.

„Astăzi (joi – n.r.), militarii ruşi îi obligă pe profesorii din Melitopol să ţină lecţii elevilor în limba rusă, începând cu 1 aprilie”, a anunţat Fedorov pe reţelele sociale.

Primarul a adăugat că Melitopol a avut probleme cu plata salariilor angajaţilor publici dat fiind faptul că Trezoreria a blocat transferurile de bani către oraş, situat în sudul ţării, între oraşul-port asediat Mariupol şi oraşul ocupat Herson.

La jumătatea lunii martie, trupele ruse au instalat-o la conducerea primăriei oraşului pe Galina Danilcenko, care a lansat un apel la locuitori să nu se opună ocupaţiei ruse.

Citește și:
Numărul copiilor care au căzut victime în războiul din Ucraina a ajuns la 121, potrivit procuraturii ucrainene. Câți au reușit să se refugieze din calea bombelor

Foto: Child Ukraine © Oleksandr Grybanov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu acuză “bâlbe” în hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență București: Nu poate decide asupra universităților, care hotărăsc prin senatul universitar cum continuă cursurile

Decizia de astăzi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență este o “bâlbâială”, a declarat președintele Consiliului Rectorilor, Sorin Cîmpeanu. Acesta a avertizat că instituția convocată de prefectul Capitalei tocmai…
Vezi articolul