Primele modificări la calendarele olimpiadelor școlare 2025: Olimpiada județeană de engleză se amână cu o săptămână, Olimpiada de lectură – OLAV este mutată pe 9 martie

29.329 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Primele erate la calendarele olimpiadelor, concursurilor școlare și ale altor competiții 2025 au fost publicate pe site-ul ministerului Educației și Cercetării (MEC), la două săptămâni de la publicarea calendarelor inițiale.

Printre modificări se numără amânarea fazei județene a olimpiadei naționale de limba engleză (ONLE), cu cele două probe scrisă și orală inițial pe 1 și 8 martie, pe 8 și 15 martie, adică mai târziu cu câte o săptămână.

Modificată este și olimpiade de lectură ca abilitate de viață – OLAV 2025, al cărei calendar este avansat cu 4 zile, de pe 5 martie etapa județeană pe 9 martie, pentru ambele cicluri – gimanziu și liceu, conform documentelor erată citate. Alte modificări sunt și la olimpiada națională a sportului școlar (ONSS) și la campionatele naționale școlare, competiții tot de profil sportiv.

Prin acelaeși documente, a fost stabilită și faza județeană a olimpiadei națională de cultură și spiritualitate (limba și literatura română și religie), la data de 29 martie. O amânare semnificativă este la olimpiada de limba turcă, a cărei etapă județeană inițial fixată pe 15 februarie ajunge pe 28 martie 2025.

Citește și:
ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor din anul școlar 2024-2025 au fost publicate de Ministerul Educației. Etapele județene se țin în premieră și în timpul săptămânii / Elevii de clasele primare, excluși de la olimpiade în 2025

7 comments
  1. Initial nu se suprapuneau olimpiade cel putin la etapa pe judet. Acum, OLAV este in aceeasi zi cu olimpiada de fizica. Este o problema daca ajungem sa avem oameni de stiinta care stiu sa si comunice? Ce se poate face in acest sens? Exista sesizari la nivelul ministerului si mai sunt sanse sa fie macar decalate orele de desfasurare?

  2. Nu se gaseste nimeni competent in ministerul ala, care sa programeze de la inceput olimpiadele in asa fel incat sa nu se suprapuna si sa nu se mai schimbe calendarul? Multi copii participa la mai multe discipline, chiar atat de greu este sa faceti niste analize? Se bucura ca au trecut in etapa următoare, ca mai apoi sa le rapiti bucuria, pentru ca trebuie sa aleaga la care dintre ele sa renunte.

  3. Cand copiii si-au organizat deja timpul si si-au facut planuri in care au pus sperante, vine aceasta schimbare total nedreapta si frustranta de a aduce olimpiada judeteana de engleza in aceeasi zi cu matematica.
    Sa stiti, domnilor din minister, ca sunt copii care performeaza cu succes la mai multe olimpiade.
    Trist! Dezamagitor! Frustrant!

  4. Cand copiii si-au organizat deja timpul si si-au facut planuri in care au pus sperante, vine aceasta schimbare total nedreapta si frustranta de a aduce olimpiada judeteana de engleza in aceeasi zi cu matematica.
    Sa stiti, domnilor din minister, ca sunt copii care performeaza cu succes la mai multe olimpiade.
    Trist! Dezamagitor! Frustrant!

  5. Si cand ne bucuram ca in sfarsit nu se suprapun olimpiadele modifica calendarele astfel incat etapele judetene de la matematica si engleza sa fie in aceeasi zi.

  6. O veșnică bătaie de joc pentru elevi, pentru părinții acestora și pentru profesori. Este inadmisibil să fie atât de incompetenți încât să nu reușească să stabilească un calendar clar de la începutul anului școlar, fără suprapuneri și schimbări. Ca să nu mai spun că etapa națională nu va mai avea parte de întâlnirea pe țară a tuturor elevilor, care era pentru ei o experiență frumoasă. Vor da în centrele de unde provin. Tind să cred că toate sunt făcute țintit sa descurajeze participarea elevilor.

  7. Faza județeană a olimpiadei de lb franceză este tot pe 15martie, sa nu cumva sa îndrăznească vreun elev sa își dorească sa participe și la engleza, și la franceză. Nu știu exact sa explic copiilor de ce sa participe, nu imi dau seama nici de ce vor, dar vor. Asa ca dacă tot le organizează, sa le organizeze bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Exmatricularea elevilor să fie eliminată din proiectul legii Educației, solicită Consiliul Național al Elevilor. Amendamentul votat în Comisia pentru Învățământ din Camera Deputaților este considerat „alarmant” de reprezentanții elevilor

Eliminarea exmatriculării elevilor din proiectul Legii învățământului preuniversitar este cerută de Consiliul Național al Elevilor, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. „Exmatricularea pe perioade de câteva zile, la fel cum…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Anul acesta bugetul educației a fost de 7,92% din Bugetul General Consolidat. Pentru aceia care n-ați citit declarațiile, am solicitat 15% pentru anul următor / Ministerul a publicat bugetul Educației din 2005 până în prezent

Ministrul Educației a anunțat că a solicitat aproape dublarea bugetului Educației pentru anul 2023, în replică la acuzațiile aduse de Opoziție, în Parlament, unde se dezbate o moțiune simplă pe…
Vezi articolul

Părintele al cărui soț muncește în străinătate nu primește zile libere plătite pentru a sta cu copiii în școala online – cazul semnalat la o școală din București / Situația părinților cu venituri impozitate în afara țării

Un părinte nu poate primi zile libere și indemnizație pentru a sta acasă cu copiii, când aceștia învață online, atât timp cât celălalt părinte lucrează în străinătate, semnalează un cititor…
Vezi articolul