Profesorii de la un colegiu din Turda au intrat în grevă japoneză / Directoarea e acuzată, printre altele, că l-a angajat ca profesor de matematică pe un fost interlop  

7.126 de vizualizări
Foto: Turda News
Mai mulți profesori de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda au intrat de joi într-o grevă japoneză de avertisment, încercând astfel să atragă atenția asupra problemelor care există la unitatea de învățământ, pe fondul tensiunilor cu directoarea Codruța Andreica, anunță Turda News. Există nemulțumiri și din partea părinților pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, fiind condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.

Inspectoratul Școlar Județean efectuează un audit la unitatea școlară, în urma solicitării profesorilor care au diverse nemulțumiri la adresa directoarei.

Sunt profesori care amenință că vor părăsi unitatea școlară, în timp ce alții, care au semnat pentru demiterea directoarei, au fost amenințați că vor fi dați afară din instituție, susțin jurnaliștii clujeni.

Există nemulțumiri și din partea părinților pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, cunoscut în localitate ca fost lider al lumii interlope, fiind condamnat la închisoare și cu mai multe probleme penale.

Conform site-ului Ziua de Cluj, Vancea a fost reținut în 2012 de procurori pentru că a înșelat mai multe depozite de materiale de construcții.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

7 comments
  1. Corect!! Așa trebuie să gândească un conducător de instituție, mai ales dacă este cea mai prestigioasă unitate școlară din zonă!!! Doamne ferește!!!!

  2. Oameni buni, nu fiți răi, dna director s-a gândit că, prin cursurile de deschis încuietori cu agrafa şi aruncatul de grenade, le poate oferi viitorilor absolvenți mai multe şanse de încadrare.

  3. Ha, ha, ha ! Inspectoratul Scolar Judetean ancheteaza ! Mai bine s-ar ancheta pe ei ca au promovat tot felul de impostori la concursurile de directori doar fiindca au sprijiin politic ! Ghiciti pe cine a nominalizat Acest vrednic inspectorat in Comisia de evaluare a candidatilor: un fost cadru didactic universitar condamnat cu suspendare si ca din intamplare actuala directoare a luat cu cateva sutimi mai mult decat fosta directoare (neinregimentata politi, profesoara si directoare extrem de capabila). Nici macar Fostii Inspectori generali pesedisti nu au facut asemena abuzuri ca si actualii lor colegi de coalitie

  4. E inadmisibil ceea ce se intampla acolo !Atata timp cat pentru titularizare se cere cazier si declaratie pe propria raspundere ca nu esti anchetat penal , nu ai comis fapte penale etc etc .. Este un abuz !!!!! Unii directori de scoli se cred pe tarlaua parintilor, le-au ctitorit parintii ..scoli !! Halal!

    1. Se cere cam multe pentru un post platit la nivel de salariu minim (aproximativ salariul unui debutant). Cred ca cunoasteti statistica prezentata de minister cu profesorii care vor iesi la pensie in urmatorii 10 ani. Probabil vor angaja profesori fara bac ca tot este la moda sa intri la facultate fara bac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Șapte firme au câștigat Loturile 2 și 3 din licitația pentru testele de salivă destinate școlilor, împărțind între ele 20,6 de milioane de teste / Achiziția totală acoperă doar jumătate din testele necesare

În total, 7 firme au câștigat licitația pentru loturile 2 și 3 pentru testele de salivă care urmează să fie distribuite în școli cel mai devreme spre sfârșitul săptămânii viitoare.…
Vezi articolul
Foto: Pexels/ Cottonbro

REPORTAJ Cei care nu mai pleacă. “În urmă cu câteva săptămâni ne-ar fi luat mințile orice nimic. Întârzierea unui Bolt la comandă, mâncarea rece dintr-un restaurant, un nasture rupt la palton sau frigul de afară. (…) Acum nu mai avem nimic. Nici țară, nici casă, nici familie”

Peste 500.000 de refugiați au intrat în România de la începutul războiului, majoritatea femei și copii. Cei mai mulți în tranzit. Alungați de război, cu câte o valiză și câteva…
Vezi articolul

România suspendă din 1 iunie participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare din Rusia / Cotizația României la institutul de lângă Moscova, de 4 milioane de dolari pe 2022, nu va fi achitată “atât timp cât situația din Ucraina se menține”

România își suspendă din 1 iunie a.c. participarea la Institutul Unificat de Cercetări Nucleare (IUCN) din Dubna, Rusia, în urma agresiunii ruse în Ucraina, iar declarația de suspendare va fi…
Vezi articolul